TUPU eli Tekstaritukipuhelin

Tekstaritupu on tekstiviestitukipuhelin. Se on suunnattu koululaisille, tytöille ja pojille. Tekstaritupulle voi lähettää tekstiviestillä kysymyksen oikeastaan mistä vaan mieltä askarruttavasta kysymyksestä. Voit tekstata milloin vain, viesteihin vastataan koulupäivinä vuorokauden kuluessa.

Espoon testaritupunnumero on 18200, näpyttele viestisi alkuun TUPU *väli* ja sitten kysymykseksi.
Voit myös mailata testaritupu.espoo(ät)evl.fi.

Viesteihin vastaavat nuorisotyönohjaajat ja papit jotka toimivat työssään lasten ja nuorten parissa. Vastaajat ovat saaneet koulutuksen ja perehdytyksen tehtäväänsä. Sama vastaaja vastailee yleensä noin viikon verran kerrallaan. Kaikki vastaajat allekirjoittavat viestit lyhenteellä Tupu (tukipuhelin). Vastaajat ovat vaitiolovelvollisia ja toimivat ammattikuntaansa sitovien lakien ja pykälien mukaisesti.

Tekstaritupun palveluissa sekä kysyjä että vastaaja toimivat anonyymeinä. Näytöille tulevia puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita ei yritetä tunnistaa, eikä niitä käytetä muuhun kuin kyseessä olevaan kysymykseen vastaamiseen. Poikkeuksia ovat erityistilanteet, joita ovat rikosoikeudelliset asiat sekä tilanteet, joissa kysyjä tai hänen perheensä on vaarassa, silloin selvitetään viestin lähettäjän henkilöllisyys. Asiasta keskustellaan ensin lähettäjän kanssa ja sovitaan miten parhaiten autetaan kyseessä olevassa tilanteessa. Moni lapsi ja perhe ovat päässeet tärkeän avun lähteelle Tekstaritupun välityksellä.

Tekstaritupu


Lisätietoja
Espoon seurakuntien TUPU-toiminnasta saat lisätietoja Hanne Malkilta, 040 517 0629 tai hanne.malkki@evl.fi

Tekstaritupu auttaa nuoria.
nuorisodiakoni
Espoonlahden seurakunta
Sode, Soukantie 13
02360 Espoo