Meillä on upea kirkko.

Enkä nyt puhu vain juuri peruskorjatusta Espoonlahden kirkosta, vaan tästä Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Moni saattaa ihmetellä tätä väitettäni - enkä itse puolestani ihmettele sitä. Näyttäähän tämä vanhanaikaiselta, kuluneelta ja kovin riitaisaltakin.

Mutta herkkäkorvainen ja tarkkasilmäinen huomaa, että täällä julistetaan hyvää uutista elämän tarkoituksesta Jumalan yhteydessä, palvellaan lähimmäisiä pyyteettömästi, kasvatetaan lapsia ja nuoria elämään ihmisiksi, tuetaan perheitä sekä tuodaan toivoa sairauden ja kuoleman keskelle.

Juuri siksikin tämä kirkko on niin upea. Ristiriitaisenakin (miten sopiva sana juuri tässä yhteydessä!). Sehän on kuin perhe. Siis sellainen, jossa on elämän makua. Parhaamme yritetään, mutta usein säröillä ja riitasoinnuilla mennään. 

Yhteisen ruokapöydän ääreen silti kokoonnutaan. Koska syvimmällä kulkee ihmistä kannatteleva Rakkaus. Ja Rakkaus pitää tämänkin perheen koossa. Myös sinut ja minut sekä kaikki Kristuksen omiksi kastetut. Meitä kannatellaan kuin variksenpelätintä: sehän seisoo uljaasti pystyssä, kun on ryysyjen sisällä risti.

Tervetuloa elämämakuiseen kirkkoon, Espoonlahden seurakuntaan!

Jouni Turtiainen, kirkkoherra

Kirkkoherra Jouni Turtiainen
Jouni Turtiainen
kirkkoherra
Espoonlahden seurakunta
Kipparinkatu 8
02320 Espoo

Vastuualue: Ystävyysseurakuntatyö