Le messu

Jumalanpalvelukset Leppävaarassa

Leppävaaran seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Leppävaaran kirkolla sekä kappeleilla. Jumalanpalvelukset ovat seurakuntaelämän keskus. Niissä saamme palvella ja tulla Jumalan palveltaviksi. 

Ihmiset eri elämänvaiheissa tarvitsevat erilaisia tapoja olla Jumalan kasvojen edessä, siksi Leppävaaran seurakunnassakin järjestetään messuja moneen lähtöön. Minkälaiseen messuun juuri sinä haluaisit lähteä? Mitä sinä kaipaat ympärillesi kohdatessasi Jumalan?

Tuttua ja turvallista?

Sunnuntain päämessu on joka sunnuntai klo 11 Leppävaara kirkolla ja parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 13 Karakappelissa. Sunnuntaiaamun messussa koet jumalanpalveluksen juhlavimmillaan. Tutuista ja perinteisistä muodoista voit löytää liturgian rikkaimmillaan. Sunnuntaiaamun messussa saat rauhoittua yhdessä muiden kanssa.  

Hiljaista ja rauhoittavaa?

Perjantaiaamun hiljaisessa rukoushetkessä KilonRistin kappelissa saat aloittaa päivän rauhoittuen ja hiljentyen. Kerran kuukaudessa on tarjolla ehtoollinen. Rukoushetki sisältää hiljaista rukousta, raamatun sanaa ja taize-lauluja. Mukaan voit tulla silloin kun itsellesi sopii, myös osaksi aikaa.

Yhteisöllistä ja osallistuvaa? 

Perkkaan iltajumalanpalvelus toteutetaan Leppävaaran seurakunnassa monen vapaaehtoisen voimin. Yhteisen tekemisen voima kantaa paikan päällä ja halutessasi voit itsekin tulla mukaan niin pieniin kuin suuriin tehtäviin.

Lämpöistä ja lempeää?

Perhemessut, taaperokirkot ja vauvakirkot ovat jumalanpalveluksia, joissa Jumala hoitaa kaikenikäisiä ja -kokoisia lapsiaan. Perhemessuissa pienet saavat näkyä, kuulua ja olla omin käsin ja jaloin toteuttamassa jumalanpalvelusta.

Jotain muuta?

Leppävaaran seurakunnan jumalanpalveluselämä kehittyy jatkuvasti. Kaipaatko sinä näiden messujen lisäksi vielä jotain muita jumalanpalveluksen muotoja? Ota rohkeasti yhteyttä pastori Inkeri Juvelaan, niin mietitään yhdessä.

Säännölliset messut Leppävaarassa

Syksyllä 2017

Sunnuntain messu ja kirkkokahvit
su klo 11 Leppävaaran kirkossa
su klo 13 Karakappelissa (parittomat viikot) alk. 3.9.

Virsi ja messu 
su 29.10. klo 17 Perkkaan kappelissa. Lyhyt kuvaus.

Viikkomessu
ke 13.9., 11.10. ja 15.11. klo 13 Leppävaaran kirkossa

Hengähdä hetki -hartaus
ti klo 12.30 Leppävaaran kirkossa. Noin 30 min ohjattu rukoushetki, joka sisältää hiljaisuutta, raamatuntekstejä, laulua ja rukousta.

Hiljainen rukousaamu
pe klo 7.45–8.45 KilonRistissä. Ehtoollinen joka kuukauden viimeinen pe. Alk 1.9.

Vauvakirkko
keväällä 2018.

Taaperokirkko
Joka kuukauden ensimmäinen pe klo 10 Lasten kappeli Arkissa. Syksy 2017: 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12. 

Arjen adventtimessu
ti 19.12. klo 12.30 Leppävaaran kirkossa. Messua ennen klo 11.30 diakonialounas 3 eur. Arjen adventtimessu päättää varttuneen väen syksyn toiminnan ja diakonialounaat.

Ota yhteyttä

Inkeri Juvela
Seurakuntapastori
Leppävaaran seurakunta
Alberganesplanadi 1
02600  Espoo