Luther-näytelmä: "Tässä seison!"

ke 1.11. kello 18.00 - kello 20.00

Luther-näytelmä: Chapple

Teatteri Talentin reformaation 500-vuotisjuhlavuoden esitys. Käsikirjoittaja/ohjaaja: Liisa Kosonen.

Esityksen kesto n. 1 h 30 min. Vapaa pääsy. Illan aluksi kevyt salaatti-iltapala 1 €. Lapsille leikkihuone, jossa leikittäjä.

”Tässä seison, Jumala minua auttakoon!”

Kaikkihan me hänet tunnemme saksalaisen teologin ja opettajan Martti Lutherin (10.11.1483–18.2.1546), joka omantuntonsa pakottamana lähti taistelemaan Katolisen kirkon räikeimpiä vääryyksiä vastaa 500 vuotta sitten kirjoittamalla kuuluisat 95 teesiään ja laittamalla ne muiden kuulutusten joukkoon Wittenbergin linnankirkon oveen 31.10.1517. – Vai tunnemmeko sittenkään?

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan draamaryhmä, Teatteri Talentti, on syventynyt keskiaikaan ja puhdistanut pölyjä tämän yksinkertaiseen munkinkaapuun pukeutuneen miehen elämästä. Esitys kuvaa Lutherin elämään liittyviä vaiheita alkaen anekaupan röyhkeydestä ja päätyen hänen kuolemaansa ja perintöönsä jälkipolville. Väriä näytelmään antavat kiivaat vastustajat, anekauppias Johann Tetzel, keisari Kaarle V sekä professori Johann von Eck, tukijana puolestaan työtoverinsa prof. Philipp Melanchthon, Justus Jonas ja hovitaiteilija Cranach sekä puolisonsa Katharina von Bora ym. naisia. Näyttämöllä pyörähtää myös Mikael Agricola Suomesta eikä unohtaa sovi laiskaa, mutta uskollista palvelijaa Siebergeriä.

Tavoitteena on ollut nostaa esille Lutherin monipuolinen ja mullistava vaikutus Euroopan koko aatemaailmaan, kirkon uudistamisen lisäksi myös Saksan kirjakielen, lasten opetuksen, perhe-elämän ja köyhäinhoidon uudistajana. Luther oli myös suuri musiikin ystävä ja virsirunoilija ja tätä puolta tuodaan esille esityksen aikana yhteisesti lauletuissa virsissä.


Järjestäjä

Olarin seurakunta

Katso myös

ke 22.8. klo 12.00 -14.00

Auroran kappeli

Pekingin riksat - valokuvanäyttely Café Aurorassa

Valokuvanäyttely: Pekingin riksat - sukellus toiseen todellisuuteen pieni pilke silmäkulmassa.
ke 22.8. klo 12.00 -14.00

Auroran kappeli

Café Aurora, kesäkahvila

Auroran kappelin kesäkahvilassa et ole yksin!
ke 22.8. klo 13.00

Karakappeli

Kesäkahvila

Kohtaamispaikka kaikenikäisille!