Luther-näytelmä: "Tässä seison!"

ke 1.11. kello 18.00 - kello 20.00

Luther-näytelmä: Chapple

Teatteri Talentin reformaation 500-vuotisjuhlavuoden esitys. Käsikirjoittaja/ohjaaja: Liisa Kosonen.

Esityksen kesto n. 1 h 30 min. Vapaa pääsy. Illan aluksi kevyt salaatti-iltapala 1 €. Lapsille leikkihuone, jossa leikittäjä.

”Tässä seison, Jumala minua auttakoon!”

Kaikkihan me hänet tunnemme saksalaisen teologin ja opettajan Martti Lutherin (10.11.1483–18.2.1546), joka omantuntonsa pakottamana lähti taistelemaan Katolisen kirkon räikeimpiä vääryyksiä vastaa 500 vuotta sitten kirjoittamalla kuuluisat 95 teesiään ja laittamalla ne muiden kuulutusten joukkoon Wittenbergin linnankirkon oveen 31.10.1517. – Vai tunnemmeko sittenkään?

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan draamaryhmä, Teatteri Talentti, on syventynyt keskiaikaan ja puhdistanut pölyjä tämän yksinkertaiseen munkinkaapuun pukeutuneen miehen elämästä. Esitys kuvaa Lutherin elämään liittyviä vaiheita alkaen anekaupan röyhkeydestä ja päätyen hänen kuolemaansa ja perintöönsä jälkipolville. Väriä näytelmään antavat kiivaat vastustajat, anekauppias Johann Tetzel, keisari Kaarle V sekä professori Johann von Eck, tukijana puolestaan työtoverinsa prof. Philipp Melanchthon, Justus Jonas ja hovitaiteilija Cranach sekä puolisonsa Katharina von Bora ym. naisia. Näyttämöllä pyörähtää myös Mikael Agricola Suomesta eikä unohtaa sovi laiskaa, mutta uskollista palvelijaa Siebergeriä.

Tavoitteena on ollut nostaa esille Lutherin monipuolinen ja mullistava vaikutus Euroopan koko aatemaailmaan, kirkon uudistamisen lisäksi myös Saksan kirjakielen, lasten opetuksen, perhe-elämän ja köyhäinhoidon uudistajana. Luther oli myös suuri musiikin ystävä ja virsirunoilija ja tätä puolta tuodaan esille esityksen aikana yhteisesti lauletuissa virsissä.


Järjestäjä

Olarin seurakunta

Katso myös

ke 25.4. klo 10.00

Viherlaakson kappeli

Cafe Viheri

Tule yksin tai kanssa ystävän ja tapaa uusia ihmisiä!
ke 25.4. klo 12.30

Tapiolan kirkko

Keskiviikkokerho

"Sinun sanasi on jalkaini lamppu..."
ke 25.4. klo 13.00 -15.00

Espoonlahden kirkko

Kaikille avoin seurakuntakahvila

Tuoksuvaa kahvia ja maistuvia herkkuja. 25.4. klo 13.30 teologiopiskelija Miika Kallio kertoo matkastaan Israeliin.