Vähäisimmät -näyttely

to 1.3. kello 08.00

Vähäisimmät -näyttely Tapiolan kirkko

Essu Koskisen maalauksia ja kollaaseja Tapiolan kirkon näyttelyseinällä.

Essu Koskisen näyttely Vähäisimmät Tapiolan kirkolla 1.3.–25.3.2018 ma–pe klo 8–21 ja la–su 8–18.

"Jumala jatkaa luomistaan, koska maailma ei ole valmis. Jumala vuodattaa pyhyyttään minne tahtoo, missä tahtoo, milloin tahtoo. Essu Koskisen teoksissa pääsee todistamaan jotain maagista, jotain enteellistä ja pyhää.

Elämässä ja taiteessa se, mikä on totta, on myöskin kaunista. Totuuden ja kauneuden rajapinnoilla on läsnä toisen todellisuuden ulottuvuus; mystiikkaa, toiseutta. Kiinnostavalla tavalla Koskisen kuvien äärellä välittyy läsnäolo. Jumalan läsnäolo, ihmisen läsnäolo, eläimen läsnäolo, toisen olennon läsnäolo. Ei-selittävällä tavalla; kiinnostavasti, innostavasti ja kiehtovasti.

Essu Koskisen teokset herättävät kysymään: kuka on sinun lähimmäisesi? Tietoisuus ja tiedostava läsnäolo saattavat katsojan kiinnittämään huomiota eläimen asemaan. Voisiko olla niin, että olemme ymmärtäneet Jumalan tarkoituksen väärin kaikki nämä vuodet? Olisiko niin että lähimmäisyys ulottuu myös ihmiskunnan ulkopuolelle, muuhunkin luotuun todellisuuteen? Kun katson eläintä silmiin, kuka sieltä katsoo takaisin? Onko hänkin Jumalan luoma, pyhä ja ainutlaatuinen?"

Tuuli Aitolehti
Kirkkoanarkisti ja pappi
Helsinki


Järjestäjä

Tapiolan seurakunta