Miten rippikouluun?

Vuoden 2018 rippikouluihin kutsutaan erityisesti vuonna 2003 syntyneitä nuoria.

Vuoden 2018 rippikouluihin ilmoittaudutaan 9.31.10.2017. Tieto omasta ripariryhmästä lähetetään nuorille joulukuun alussa. Käytännön tietoa rippikouihin liittyen löytyy vasemmalta "Ripari-infosta".

Mera info om skriban på svenska hittar du på Esbo svenska församlings sidor

Rippikoulu suoritetaan ensisijaisesti omassa seurakunnassa. Oman seurakunnan rippikoulut löytyvät klikkaamalla vasemmalta oman seurakunnan nimeä.

Jos nuori ei muista omaa seurakuntaansa, sen voi etsiä karttapalvelusta tai ottamalla yhteyttä seurakuntien palvelukeskukseen. Jos nuori ei ole vielä seurakunnan jäsen, osallistuu hän rippikouluun siinä seurakunnassa, jonka alueella hän asuu. Alue selviää osoitetiedon perusteella samasta karttapalvelusta.

Nuori haluaa samaan rippikouluryhmään kaverin kanssa. Miten toimimme? Jos nuori haluaa samaan ryhmään kavereidensa kanssa, pitää etukäteen sopia, mitkä 45 ryhmää ja vain yhdessä Espoon seurakunnista ovat ne, joille kaikki hakevat. Sitten ensimmäinen nuorista täyttää hakemuslomakkeen. Hän ruksittaa kohdan "Kaverikoodi". Vahvistussähköpostissa hän saa koodin, joka hänen on ilmoitettava kavereilleen. Nämä käyvät täyttämässä itsekin hakemuslomakkeen ja ruksittavat kohdan "Käytä kaverilta saamasi kaverikoodi" ja syöttävät  koodin lomakkeelle. Tällöin rippikouluryhmävalinnaksi ilmestyvät samat ryhmät, jotka ensimmäisenä ilmoittanut on syöttänyt hakulomakkeelle.

Jos nuori osallistuu järjestö- tai harrasterippikouluun tai herätysliikkeen järjestämään rippikouluun, tulee hänen ilmoittautua silti omaan kotiseurakuntaansa.

Nuori voi tarvita erityistä tukea, jotta voi osallistua rippikouluun. Lisätietoa erilaisille oppijoille löytyy "Oppimisen tai osallistumisen haasteet / erityisryhmät" -otsikon alta.

Lisätietoja rippikoulusta löytyy vasemmalta "Ripari-infoa" -otsikon alta.

YouTube-video