Hiljaisuuden retriitit

Hiljaisuuden retriitit

Kuuntele itseäsi

Ajassamme korostuu toimeliaisuus ja tehokkuus. Hiljaisuus on yksi mahdollisuus kuunnella oman elämänsä sydänääniä, levähtää suorituspaineiden keskellä ja olla rauhassa Jumalan edessä.
 

Mikä retriitti?

Sana retriitti tulee englannin kielen sanasta retreat, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin.

Hiljaisuus on lempeä olotila, kun sille antaa vain luvan. Kun muut äänet vaimenevat, sinulle itsellesi jää tilaa. Hiljaisuudessa voit tutkia, miten juuri nyt jaksat ja mitä sinulle kuuluu.

Hiljaisuuden retriitit 2017

Espoon seurakunnat järjestävät vuosittain toistakymmentä retriittiä tai hiljaisuuden päivää. Lue lisää otsikosta Hiljaisuuden retriitit 2017 >

Hän sanoi heille: "Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää." Mark. 6:31

Mitä retriitissä tapahtuu?

Noin kahden vuorokauden pituinen retriitti rakentuu väljän päiväohjelman rytmiin. Tilaa jää myös yksinoloon, lepoon ja ulkoiluun. Saat nauttia omasta ajastasi juuri niin kuin sinusta tuntuu hyvältä.

Päivän rakenne saattaa rytmittyä vaikka seuraavasti:

klo 8.30 aamurukous
klo 9 aamiainen
klo 12 päivärukous
klo 12.30 lounas
klo 14.15 rukousmietiskely
klo 15 kahvi
klo 17 virikepuhe
klo 17.30 päivällinen
klo 19 sauna
klo 21 iltamessu

Retriitissä osallistujat eivät keskustele keskenään. Rukoushetkissä laulamme ja luemme yhdessä, joten täysin ääneti ei tarvitse olla.

Jos jokin kysymys ahdistaa sinua, voit keskustella ohjaajan kanssa kahdestaan. Retriitti ei kuitenkaan ole paras paikka pohtia akuutteja kipeitä elämän kriisejä ja menetyksiä. Hiljaisuudessa viipyminen voi tuntua silloin vaikealta.

Retriitteihin kuuluu osallistumismaksu, jota vastaan saadaan majoitus yhden hengen huoneessa, maittavat ateriat ja retriitin yhteinen ohjelma. Retriittejä järjestetään tavallisesti luonnonkauniilla paikoilla, joissa on mahdollista ulkoilla.