Auroran kappeli

Auroran kappeli

 

Kappelisalissa on 100 istumapaikkaa, tilaa saadaan tarvittaessa lisää kahviosta. Kappelisali, pääaula ja kahvio muodostavat muunneltavan kokonaisuuden erilaisia ja erikokoisia tilaisuuksia varten. Kahviossa 50 pöytäpaikkaa. 

Auroran kappeli valmistui v. 2000 korvaamaan vanhan Auroran seurakuntatalon. Vanha v. 1948 rakennettu pientalo ei vastannut enää alueen toiminnan tarpeita ja olisi vaatinut kalliin peruskorjauksen eikä tontin rakennusoikeuskaan ollut riittävä.

Eviran tuorein raportti Auroran kappelin keittiöstä löytyy täältä:
Auroran kappelin keittiö

Uuden Auroran kappelin suunnitteli arkkitehtitoimisto Kirsti Sivén Ky. Rakennuksen suunnitteluun vaikutti suuresti sijainti kolmen tien risteyksessä. Talon teologinen teema – valo, kirkkaus, aurinko – näkyy erityisesti salitilojen ratkaisuissa. Seurakuntasalin kadun puoleinen osa on jäsennelty ylä- ja sivuvalolla ja loivasti kaartuvalla rapatulla seinämuurilla kuorin tyyppiseksi tilaksi. Auringonvalo on tilassa voimakkaasti läsnä aiheuttamatta vastavaloa tai häikäisyä.

Salin lattia on vuolukiveä, katossa näkyvät liimapuupalkit ja katto on verhottu vaahteralaudoin. Materiaalivalinnoilla on haluttu korostaa tilan sakraaliluonnetta. Pääaula liittyy avattavalla lasiseinällä suojaisaan pihaan, jossa voidaan kesäaikaan järjestää tilaisuuksia. Pihan kulmauksessa on risti-ikkuna ja aulassa sen takana on sininen, valaistu kuparirappausseinä, jotka yhdessä muodostavat pihalle hiljentymisnurkkauksen.

Samassa rakennuksessa toimii myös Espoon kaupungin päiväkoti. 

Auroran kappeli

Heiniemenpolku 1, 02940 Espoo

p. work (09) 8050 3711 (vahtimestari)

p. work (09) 8050 2601 (palvelukeskus, tilavaraukset - kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen - ma-pe 9-15)

Bussit: 21, 25 A, 27, 29, 43, 315

Lisätietoja tilasta
Ajo-ohje >
Inva-pysäköinti Inva-WC Vauvanhoitopaikka Induktiosilmukka