Espoonlahden kirkko

Espoonlahden kirkko

Espoonlahden kirkon peruskorjaus on valmistunut. Kirkko otetaan käyttöön elokuun lopussa.  Seurakuntalaisia odottaa turvallinen ja toimiva kirkko monikäyttöisine tiloineen.

Mittavassa peruskorjauksessa uusittiin kirkkosalin katto, ikkunat sekä talotekniikka. Myös seinärakenteita uusittiin ja korjattiin. Keittiötilat remontoitiin kokonaan. Kirkon ulkopuolelle puolestaan asennettiin salaojat, sadevesiviemärit ja tarvittavat vesieristykset. Piha- ja leikkialueet kunnostettiin. Esteettömyyttä on parannettu mm. valaistuksen, wc-tilojen ja pysäköinnin osalta.

Rakennuksessa tehtiin myös joitakin tilamuutoksia. Uudet päiväkerhotilat löytyvät vahtimestarin asunnon paikalta ja entisen kirkkoherranviraston tilalle rakennettiin seurakuntakahvila. Toimistotilat ovat jatkossa pääasiassa rakennuksen toisessa kerroksessa.

Espoonlahden kirkon peruskorjausta jouduttiin aikaistamaan rakennevaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi. Tästä johtuen remontissa kiinnitettiin erityistä huomiota ratkaisujen turvallisuuteen ja terveellisyyteen. Kaikki ratkaisut on kuitenkin tehty niin, että alkuperäinen, kiitetty arkkitehtuuri on säilynyt.

Peruskorjaus toteutettiin yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, mikä osoittautui onnistuneeksi valinnaksi vaativaan hankkeeseen. Peruskorjauksen kustannusarvio oli 9,57 miljoonaa euroa. Varattua määrärahaa ei ylitetty. Lopulliset kustannukset selviävät, kun hankkeen taloudellinen loppuselvitys valmistuu syksyn aikana. Hankkeen projektinjohdosta vastasi Saraco D&M Oy, suunnittelusta Wise Group Finland Oy ja toteutuksesta Consti Korjausurakointi Oy.

Espoonlahden kirkko on arkkitehtien Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema. Vuonna 1980 valmistunutta kirkkoa pidetään merkittävänä sekä ulkoarkkitehtuurinsa että sisätilojensa osalta. Julkisivumateriaaleina on betonia ja kuparipeltipaneelia. Sisätiloissa on käytetty luonnonkiveä. Korkea kirkkosali nousee ympäristössään veistoksellisena maamerkkinä.  Kirkon kokonaispinta-ala on n. 2400 neliömetriä.

Espoonlahden seurakunta on toiseksi suurin Espoon evankelis-luterilaisista seurakunnista. Jäseniä on 31 400 ja työntekijöitä noin kuusikymmentä.

Lisätietoja:

Taito Pajari, 040 513 0833
kunnossapitoinsinööri, Espoon seurakuntayhtymä

Jukka Lehti, 050 434 1090
kappalainen, Espoonlahden seurakunta 

Kuvia peruskorjatusta Espoonlahden kirkosta löydät Kirkon kuvapankista

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espoonlahden seurakunta

Kesän ajan: Soukankuja 3, 02360 Espoo. Syyskuun alusta: Kipparinkatu 8, 02320 Espoo., 02360 Espoo

p. work 050 511 0310, 1.9. alkaen 050 432 7512. (vahtimestari)

p. work 09 8050 6000 (muut tilavaraukset klo 9-15: konsertit, ryhmät, kokoukset)

Sunnuntaimessut vielä kesän ajan Soukan kappelilla klo 11 ja 17, arkipyhäpäivinä klo 11. Remontin jälkeen Espoonlahden kirkolla leipämessu pe 25.8. klo 19 ja Espoo-päivän messu su 27.8. klo 11. Syyskuun alusta alkaen messut klo 11 Espoonlahden kirkko ja klo 17 Soukan kappeli.

Lisätietoja tilasta
Ajo-ohje > Katso virtuaaliesittely >
Inva-WC Vauvanhoitopaikka Induktiosilmukka

Tapahtuu Espoonlahden kirkossa