Hvittorpin kappeli

Hvittorpin kappeli

Espoon seurakuntien Hvittorpin leirikeskuksen kappeli otettiin käytöön 29.11.2005.

Kappelin suunnitteluun on vaikuttanut samaan kiinteistöön kuuluva arkkitehtitoimisto Gesellius-Lindgren-Saarisen  käsialaa oleva vanha päärakennus, niin sanottu Linna.

Uusi leirikeskusrakennus  muodostaa oman kokonaisuutensa erillään päärakennuksesta.

Vanha päärakennus ja uusi leirikeskus ovat kumpikin oma toiminnallinen kokonaisuutensa. Ruokailu ja muu huolto hoidetaan keskitetysti.  

Rakennuksen kappeliin mahtuu noin 116 henkilöä. Kappelin lasimaalaukset on tehnyt taiteilija Hannu Konola.  Kappelin ikonit ovat  piispa Arsenin maalaamat. Riikka Pekanpalo Taideteollisesta korkeakoulusta suunnitteli messukasukan ja stoolat.

 Leirikeskusrakennuksessa on majoitustiloja 39-66 henkilölle, kokoustila, kaksi luokkahuonetta, ryhmätyötilat sekä keittiö- ja ruokailutilat.

Rakennuksen pintamateriaalina  on käytetty luonnonkiveä, rappausta ja puuta. Ne  eivät pyri kilpailemaan   vanhan päärakennuksen  kanssa. Osa Hvittorpin alueesta on kulttuurihistoriallisesti suojeltu.

Rahaa rakentamiseen kului noin 6,9 milj. euroa. Rakennuksen bruttoala on 2333 m².

Lisätietoja leiri- ja kurssikeskuksien sivuilta:

Hila
Hvittorp
Velskola

Hvittorpin kappeli

Hvittorpintie 243, 02430 Masala

Tilavaraukset ja puhelinnumerot: ks. leiri- ja kurssikeskukset- sivuilta. Kaksi inva-pysäköintiruutua, jotka ovat ylhäällä kappelin vieressä, muut pysäköintipaikat ovat mäen alla sisääntulotien varrella.

Lisätietoja tilasta
Ajo-ohje > Katso virtuaaliesittely >
Inva-pysäköinti Inva-WC Induktiosilmukka