Karakappeli

Karakappeli

Karakappeli on vihitty käyttöön 1971 ja peruskorjattu 2001. Alkuperäisen rakennuksen suunnitteli rakennesuunnittelutoimisto Heikki Siikonen. Kappelissa on 100 istumapaikkaa, kokoushuoneessa 30 pöytäpaikkaa ja yläsalissa 30 pöytäpaikkaa.

Peruskorjauksen arkkitehti Erkki Pitkäranta ja taiteilija Jan-Erik Andersson tekivät yhteistyötä jo suunnitteluvaiheessa, mikä mahdollisti Karakappelin kokonaistaideteoksen "Kuningastie" toteuttamisen. Teoksessa on kirkkosalin lattiaan, alttarikorokkeeseen ja -seinään kuvattu Jeesuksen elämän tärkeimmät vaiheet. 

Tie alkaa ennustuksen pasuunasta. Jumala syntyy ihmiseksi Betlehemin tähtitaivaan alla. Johannes kastaa Jeesuksen Jordanissa; pisaroista muodostuu kyyhkynen. Jeesus ratsastaa aasilla pääsiäisjuhlaan Jerusalemiin odotettuna kuninkaana, tielle taitettujen palmunoksien tervehtimänä, ja lopulta suostuu ristille, uhrikuolemaan. Kappelisalin lattian kuviot on leikattu laatoista tietokoneen avulla ja upotettu parkettiin. 

Alttari kertoo, että kuolema ei ole turha. Ehtoollisen leipänä ja viininä Jumala ravitsee nälkäisiään. Hänen pyhän sydämensä suonet ja juuret työntyvät elämään. Alttaripöytä on Pyhän hengen pilvi, jonka sateen alla rukoileva ja Jumalan sanaa kuunteleva seurakunta on. Alttarikorokkeen kuvioina on lehtiä, vesipisaroita ja auringonsäteitä, jotka täydentävät sadepilven muotoista alttaripöytää. Itse alttariteoksessa on suuri punainen vuotava sydän, jonka keskellä on pienistä puunoksista tehty krusifiksi. Sydämen taustana on alumiinifolio, jonka ornamenttikuviot ovat digitaalisesti muokattuja kuvia suomalaisesta luonnosta.

Kappelisalin ja yläsalin välisessä seinässä on ehtoolliskalkin muotoinen ikkuna. Aiheena on taiteilijan oma versio Leonardo da Vincin "Viimeisestä ehtoollisesta". Kun ikkunanovet yläsalin puolella suljetaan, näkyy teos kappelisaliin. Salin takaseinän liiton maljan ovissa on ylösnousemuksen taivas ja ensimmäisen ehtoollisen lahja, Jumalan karitsa, joka kantaa maailman synnin. 

  

 

Karakappeli

Karakalliontie 12, 02620 Espoo

p. work (09) 8050 5531 (Päivystävä vahtimestari: ma–su klo 9–18.)

p. work (09) 8050 2601 (palvelukeskus, tilavaraukset kirkollisin toimituksiin ma-pe 9-15)

p. work (09) 8050 5000 (muut tilavaraukset Leppävaaran seurakunnta)

Lisätietoja tilasta
Ajo-ohje >
Inva-WC Vauvanhoitopaikka Induktiosilmukka