Kauklahden kappeli

Kauklahden kappeli

Arkkitehti Olli-Pekka Jokisen suunnittelema Kauklahden kappeli vihittiin  18.6.2006 juuri ennen samana kesänä pidettyjä Kauklahden asuntomessuja. Kappeli sijaitsee lähellä Kauklahden asemaa. Ennen rakennustöiden aloittamista tontilla tehtiin arkeologisia tutkimuksia. Tontin löydöt kertoivat paikalla varhaiskeskiajalla olleesta asutuksesta ja kaupankäynnistä. Tontti ei ole kaukana muinoin tärkeää kulkureittiä, Espoon jokea. Paikalla oli myös kristillinen hautausmaa, joka on merkitty muistokivellä. 

Rakennuksessa on kappelisali, johon mahtuu 140 henkeä sekä Hakala-sali, jossa on 48 pöytäpaikkaa ja joka soveltuu kasteisiin ja muistotilaisuuksiin. Jos Hakala-sali ja kappelisali yhdistetään, on pöytäpaikkoja 16 enemmän. Kirkkosali, aulatila ja kahviotila (Hakala-sali) voidaan yhdistää noin 250-300 hengen tilaksi. Rakennuksen suunnittelussa on erityisesti huomioitu lapset, nuoret ja perheet sekä liikuntaesteiset.

Eviran tuorein raportti kappelin keittiöstä löytyy täältä:
Kauklahden kappelin keittiö

 Alttariteos
"Pyhä ehtoollinen" on päätyseinän suuruinen maalaus. Se on kauklahtelaisen taiteilija Markku Hakurin työ, jonka töitä on myös läheisellä Asuntomessualueella. Kaksi vuotta ja noin 300 luonnosta edelsi lopullista työtä. Teoksessa on häivähdys Leonardo da Vincin "Viimeisestä ehtoollisesta". Teosta katsellessa syntyy vaikutelma, että kappelitila jatkuu päätyseinän taakse: siellä on suuri ehtoollispöytä ja elämän puu.

Kirkkotekstiilit
Tekstiilitaiteilija Norma Heimola on suunnitellut neljä täydellistä sarjaa kirkkotekstiilejä kappeliin. Liturgisten värien symbolikuvat ovat luonnosta. Taiteilijan lähtökohtana on ollut äidin rakkaus. Kuvat symbolisoivat äitiä ja Mariaa sekä Kristus Kuningasta. Päämateriaalina on silkki. Tekstiilit on valmistanut suunnittelijan valvonnassa Suomen Käsityön Ystävät Oy.

Kellot Kellotornin neljällä kellolla voidaan soittaa 18 erilaista melodiaa, jotka on säveltänyt kanttori Petri Koivusalo. Kellot näkyvät kirkkosaliin. Kellojen tekstit: "Herra sinun nimesi on ikuinen! Sinun nimesi kaikuu polvesta polveen." "Me tahdomme palvella Herraa Jumalaamme. Häntä me tahdomme totella." "Kauklahden kappeli a.d.2006  

Kauklahden kappelissa on myös kerhotiloja ja tupakeittiö kokki- ja perhekerhoja varten.

Virtuaaliesittely sisältä ja ulkoa