Kellonummen hautausmaa

Kellonummen hautausmaa

Haudat sijaitsevat luonnontilassa olevan mäntymetsikön keskellä. Avointa niittyä elävöittää virtaava  puro ja lampi: niittyhautausmaan   tunnelma on avaran valoisa. Hautausmaan pääportilta avautuu näköala suoraan eteenpäin  - elämä ei lopukaan kuolemaan vaan jatkuu.

Pääsisäänkäynniltä avautuva näköala-akseli toimii muistolehtona, jonka yhteydessä on matala muuri muistopaikkana. Seurakunta hautaa tuhkan tai uurnan muistolehtoon ilman omaisia. Tuhkan sirottelussa (tunnustuksettomalla puolella)  ja arkun hautauksessa arkkumuistolehtoon omaiset voivat olla mukana. Muistopaikalle voidaan tuoda kynttilä- tai kukkatervehdykset myös muualle haudattujen muistoksi.

Kellonummella on uurna-, arkku- ja anonyymihauta-alueet, jotka kaikki ovat käytettävissä sekä vuoden 2007 alusta käyttöön otettu tunnustukseton alue. Hautausmaan alue on tällä hetkellä noin 20 hehtaarin suuruinen.

Kellonummen hautausmaan kartta

Historiaa

Kirkkovaltuusto päätti Lukkarinpuron 5,5 ha alueen ja sillä olevan huvilan ostosta 18.6.1956. Opetusministeriö antoi vuonna 1960 luvan alueen käytölle hautausmaana. Lukkarinpuron hautausmaan suunnittelu alkoi 1970-luvun lopulla, jolloin kirkkovaltuusto julisti aatekilpailun. Ehdotuksia määräajassa tuli 22. Maisema-arkkitehti Auli Hietakangas-Koch voitti kilpailun ehdotuksellaan " Metsä ja niitty".  

Kellonummen hautausmaan rakentaminen alkoi 1980-luvun alussa, kun Lommilan talosta ostettiin lisämaata 9,2 ha ja myöhemmin vielä lisäalue, niin että koko alueen pinta-ala on 19,59 ha. Huoltorakennuksen ja siunauskappelin ovat suunnitelleet arkkitehdit Timo ja Tuomo Suomalainen. Kellonummen hautausmaa valmistui vuonna 1986. Hautausmaan metsä – ja niittyosat   kätkeytyvät luonnikkaasti  alueen  mänty-, kuusi- ja koivumetsikköön.     Kellonummen hautaus K

Kellonummen hautausmaa

Kellonummentie 15, 02740 Espoo

p. work 09 863 2324 (Puistopuutarhuri)

Puistopuutarhuri tavoitettavissa arkisin klo 13-14, toimisto on Kellonummen hautausmaan huoltorakennuksessa (osoite Kellonummentie 17). Lisätietoa hautausmaasta:

Ajo-ohje >

Kynttilälyhdyt ovat talvella kauniita haudoilla. Kevään koittaessa alkavat hautausmaiden viherhoitotyöt. Hautojen hoitotoimien yhteydessä lyhdyt saattavat kuitenkin rikkoutua. Jotta hautausmaan hoitaminen olisi turvallista, toivoisimme, että erityisesti lasiset kynttilälyhdyt vietäisiin ainakin kesän ajaksi haudoilta pois.