Leppävaaran kirkko

Leppävaaran kirkko

Leppävaaran kirkon rakentaminen annettiin aikoinaan rakennustoimikunnan tehtäväksi, joka kävi tutustumassa pääkaupunkiseudulla useaan kirkkoon. Näistä onnistuneimpina pidettiin Korson ja Munkkivuoren kirkkoja. Arkkitehdiksi valittiin Korson kirkon suunnitellut arkkitehti Olli Kuusi. Rakennus valmistui 1979. Espoon kauppalalta hankittu tontti oli hankala maastoltaan ja hidasti osin toteutusta. Arkkitehdin ensin laatimia suunnitelmia ei toteutettu vaan suunnitelmia muutettiin säästösyistä ja kaikki tilat päätettiin sovittaa yhteen rakennukseen.

Rinteeseen rakennettu punatiilinen rakennus nivoutuu kauniisti ympäristöönsä. Rakennus kiertyy ympyränmuotoisen pihan ympärille sulkien samalla liikenteen äänet rakennuksen toiselle puolelle. Julkisivussa on paljon holvikaaria, jotka antavat romanttisen vaikutelman. Kirkkosalinkin seinät ovat tiiltä. Kirkkosalin katto kohoaa salin etuosaa ja alttaria kohden. Kirkkosalissa on korkea keskilaiva ja matalammat sivulaivat. Tiiliseinien syvennyksillä, muuratuilla seinäpenkeillä ja –hyllyillä sekä pienillä yläikkunoilla on haluttu luoda kirkkotilaan hartautta ja elävyyttä.

Rakennus peruskorjattiin 2008-9. Näkyvin muutos oli sisäpihan avoimen arkadikäytävän lasittaminen lämpimäksi tilaksi.

Kirkossa on 315 istumapaikkaa. Avaamalla väliseinät seurakuntasaliin ja kokoushuoneeseen saadaan yhteensä n. 450 istumapaikkaa. Seurakuntasalissa on 80 pöytäpaikkaa ja takkahuoneessa 40 pöytäpaikkaa.

Tietoa Leppävaaran kirkon alttaritaiteesta.

Huonokuuloisten induktiosilmukan kuuluvuuskartoitus kirkkosalissa ja seurakuntasalissa.

Kirkkosalin kuuluvuuskartta

 

Seurakuntasalin kuuluvuuskartta

Kirkon viereen suunnitellaan sirottelualuetta. Lue lisää aiheesta.

 

 

Leppävaaran kirkko

Veräjäkallionkatu 2, 02650 Espoo

p. work (09) 8050 5531 (vahtimestari)

p. work (09) 8050 2601 (tilavaraukset Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta ma–pe klo 8–15: kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen)

p. work (09) 8050 5000 (muut tilavaraukset ma–pe klo 9–15: konsertit, kokoukset, ryhmät)

Leppävaaran kirkon aukioloajat Syys-toukokuu: ma-ke, pe-su klo 9-16, to klo 9-18. Kesäkuu-elokuu: ma-ke, pe klo 12-16, to klo 12-18, la-su klo 9-16. Lisäksi kirkko on avoinna viikonloppuisin aina tilaisuuksien yhteydessä. Liikuntaesteisen vierailijan saa tuoda autolla kirkon pihalle, mutta autoa ei saa pysäköidä pihalle.

Lisätietoja tilasta
Ajo-ohje > Katso virtuaaliesittely >
Inva-pysäköinti Inva-WC Vauvanhoitopaikka Induktiosilmukka

Tapahtuu Leppävaaran kirkossa