Olarin kappeli

Olarin kappeli

Olarin kappeli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kuitinmäen keskustassa. Olarin kappelin erottaa ympärillä olevista rakennuksista kellotornista ja rististä, jotka ovat valaistuina pimeänä aikana.

Arkkitehti Mats Klockars on suunnittellut kappelin tilat ja lähetyskynttelikön. Kappeli vihittiin käyttöön vuonna 2003.

Kappelissa on diakoniatyön vastaanottotilat sekä rippihuone rippiä tai sielunhoidollisia keskusteluja varten.

Taiteilija Markku Pääkkösen alttaritaideteos "Siemenet" elävöittää kappelisalia. Teoksen aiheena on Jeesuksen kylväjävertaus. Teoksessa on monta osaa: raidoitetut ikkunalasit, seinäristi, neljä pylvästä ja valon siemenet. Raidoitettujen lasien läpi erottuvat ohikulkijoiden hahmot, joista tulee samalla osa alttariteosta. Valkoinen lunastuksen risti alttariseinällä voi jäädä huomaamatta, ellei katsele kohdetta kaikessa rauhassa.

Pylväistä kolme pystyraidoitettua kuvaa Jeesuksen vertauksessaan käyttämiä huonoja kasvupaikkoja ja valon siemenet ovat niissä värittömiä. Neljäs pylväs on maa, joka kasvatti runsaan sadon viljaa. Se viittaa myös pyhään ehtoolliseen. Neljännen pylvään valon siemenet, valokuiduista heijastetut pienet värilliset valot, jotka erottuvat vain hämärässä valaistuksessa, ovat pelastuksen siemeniä, joista itää uskoa, toivoa ja rakkautta.