Olarin kirkko

Olarin kirkko

  • Kirkko valmistui v. 1981. Arkkitehdit Simo ja Käpy Paavilainen valittiin suunnittelukilpailulla. Kirkkosalissa on istumapaikkoja 485 ja seurakuntasalissa tarvittaessa lisää. Seurakuntasalissa on pöytäpaikkoja 60. Kiinteistössä on 3 erillistä rakennusta: kirkko, Espoon ruotsinkielisen seurakunnan rakennus ja kerhorakennus. Kaikkien rakennusten julkisivut ovat punaista tiiltä. Kirkon vieressä on Gräsan uurnalehto. Kirkko peruskorjattiin 2011.
  • Messu Olarin kirkossa joka sunnuntai klo 10. Kesäaikaan 1.6.-31.8. messu on klo 11.
  • Olarin kirkossa on perinteisten kirkkojen basilikamuoto halkaistu keskeltä päälaivaa. Basilikasta on otettu vain toinen puoli. Kirkkosalin korkein kohta ei ole keskellä salia, vaan toisella pitkällä sivulla. Olarin kirkko muistuttaa perinteistä bastionia, mutta samalla se rikkoo tradition monella tavalla. Kirkkosali suuntautuu aluksi kohti saarnastuolia, kunnes se puolivälissä kääntyy osittain kohti alttaria.
  • Tila ja valon eläminen tilassa ovat Olarin kirkkosalin keskeisiä elementtejä. Kirkon seinät, alttari ja saarnastuoli on maalattu valkeiksi. Vihertävän mustiksi petsatut, himmeiksi lakatut koivipuiset penkit ja punainen tiililaattapintainen lattia muodostavat voimakkaan vastakohdan valkeille pinnoille.
  • Olarin kirkon kellotornissa on 6 kelloa. Kellot on valettu Hollannissa ja niillä voi soittaa 40 eri melodiaa. Maanantaisin klo 16 soitetaan sanomakelloja. Soitolla tiedotetaan seurakuntalaisen kuolemasta.

 

Kuuluvuuskartta Olarin kirkosta

kuuluvuuskartta olarin kirkosta

Olarin kirkko

Olarinluoma 4, 02200 Espoo

p. work 09 8050 7751 (Vahtimestari)

p. work 09 8050 7000 (Olarin seurakunta/muut tilavaraukset: konsertit, kokoukset, ryhmät)

p. work 09 8050 2601 (tilavaraukset Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta ma–pe klo 9–15: kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen)

Avoinna arkisin 10-16, la toiminnan mukaan, su 9-15.

Lisätietoja tilasta
Ajo-ohje > Katso virtuaaliesittely >
Inva-pysäköinti Inva-WC Vauvanhoitopaikka Induktiosilmukka

Tapahtuu Olarin kirkossa