Perkkaan kappeli

Perkkaan kappeli


Perkkaan kappeli on tänä päivänä suosittu vihki- ja kastetilaisuuksien pitopaikka. Kappelissa voi järjestää myös hautaansiunaamisia ja muistotilaisuuksia. Saliin mahtuu 80 henkeä. Salin voi tarvittaessa jakaa kahden eri ryhmän käyttöön. Kappeli on täysin peruskorjattu vuonna 2014. Peruskorjauksen suunnittelussa kiinnitettiin erityisesti huomiota esteettömyyteen ja kiinteistötekniikka uusittiin.

Vapaaehtoisvoimin rakennettu Perkkaan kappeli vihittiiin käyttöön ensimmäisenä adventtisunnuntaina vuonna 1929. Tontti saatiin lahjoituksena yhdellä markalla Kiinteistöosakeyhtiö M. G. Steniukselta ja hirret sekä muuta puutavaraa saatiin, kun Helsingin Suomalainen Säästöpankki lahjoitti Helsingissä Hallistuskadun ja Kluuvikadun kulmassa olleen purettavaksi määrätyn hotellin.

Kirkon esineistökin saatiin lahjoituksina. Mm. leppävaaralainen taiteilija Anna Sahlstén maalasi taulun "Hyvä paimen". Kirkon suunnitteli kannatusyhdistyksessä aktiivisesti toiminut arkkitehti Berndt Blom. Alberga-Leppävaaran kirkonkannatusyhdistys ja Alberga svenska kyrkoförening luovuttivat rakennuksen Espoon seurakunnille 1954.

Vuosien aikana rakennus on toiminut hengellisten tilaisuuksien ja kerhojen lisäksi Ilmolan lastentarhan suojana 1940-50-lukujen vaihteessa.

Kuvat: Suvi Sievilä.