Suvelan kappeli

Suvelan kappeli

Espoon piispa Tapio Luoma vihki rakennuksen sunnuntaina 4.9.2016. 
Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto OOPEAA. Bruttoala on 2420 m2. Osa tiloista on Espoon kaupungin asukaspuiston käytössä.

Arkkitehdin tavoitteena oli yksimateriaalinen elävä rakennusmassa ja siksi materiaaliksi valikoitui kupari. Kuparin elinkaari on pitkä ja sen kierrätettävissä. Kappelin kantavat rakenteet ovat puuta ja betonia. Rakennuksen ulkopuolen katto- ja seinäpinnoite on kuparipeltiä. Katon muoto vaihtelee ja yksi korkeista kohdista on kappelisalissa Kirstintien ja Kirstinsyrjän kulmauksen kohdalla, jonka avulla rakennus erottuu ympäristöstään. Rakennus on esteetön ja käyttäjille tarkoitetut tilat ovat kaikki samassa kerroksessa. Rakennukseen pääsee Kirstinsyrjän puoleltakin, jossa ovat pysäköintipaikat. Pysäköintipaikalta pääsee sisäpihalle, jonka kulmassa on kellotorni.

Kappelia elävöittää taiteilija Hannu Konolan lasitaideteos "Minä elän". Kappelin seinät ja katto on verhoiltu modulaarisella kuusirimalla, joka luo vaihtelevan rytmin valolle ja varjolle.
Kappelisaliin mahtuu 160 henkeä. Seurakuntasaliin mahtuu 50 henkeä ja sen voi liittää kappelin kanssa, jolloin istumapaikkoja on 210. Aulan ja kappelisalien välisessä ikkunaseinässä on silkkipainoteos, jossa on raamatun lauseita eri kielillä.

Rakennus on osallistunut moniin kilpailuihin. Espoon rakennuslautakunta antoi vuoden 2016 HURRAA! -kunniamaininnan Suvelan kappelille. Lisäksi kappeli sai elokuussa 2017 Espoon kaupungilta Vuoden esteetön teko -palkinnon.

Varhaiskasvatus-, perhe- ja nuorisotyö aloittivat uusissa tiloissa elokuun puolivälissä.

Suvelan kappelissa järjestetään erityisesti viikonloppuisin ristiäisiä ja muistotilaisuuksia. Toimitus- ja tilaisuusajan voi varata varaussihteeriltä puh (09) 8050 2601.

Suvelan kappelin toiminasta tarkemmin.

Suvelan kappelille HURRAA!-kunniamaininta

Espoon Suvelan uusi kappeli on saanut kunniamaininnan Espoon rakennuslautakunnalta. Lue lisää otsikosta Suvelan kappelille HURRAA!-kunniamaininta >

Suvelan kappeli

Kirstintie 24, 02760 Espoo

p. work 09 8050 3963 (vahtimestari)

p. work 09 8050 2601 (palvelukeskus)

tilavaraukset: kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen - ma-pe 9-15

Ajo-ohje >
Inva-pysäköinti Inva-WC Vauvanhoitopaikka Induktiosilmukka