Kirkkoherran tervehdys

Kotiinpaluu

Tällä nimellä on suomennettu Sadie Jonesin romaani (2016), joka on melodramaattinen kertomus 1950-luvulla eläneen pienen pojan suuresta menetyksestä ja sen jälkeisestä tuskallisesta kasvusta mieheksi suuressa yksinäisyydessä ja väärinymmärryksessä. Yle on äskettäin esittänyt sen pohjalta tehdyn minisarjan TV:ssä.

Mutta on toisenlaisiakin kotiinpaluu-kokemuksia. Yksi sellainen on kerrottu Raamatussa, Luukkaan evankeliumissa olevassa Jeesuksen vertauksessa Tuhlaajapojasta (Luuk 15). Sekin on riipaiseva kasvukertomus yksinäisyydestä ja väärinymmärryksestä, mutta se ei ole melodraamaa. Se on kertomus löytämisen ja löytymisen ilosta. Sellainen on aina hyvä kotiinpaluu.

Tällaisen hyvän kotiinpaluun voimme kokea uudistetussa kirkossamme. Se on rakennuksenakin kaunis ja puoleensa vetävä. Mutta paras löytyy kirkon sisältä: elävä seurakunta, rauhoittumista ja osallisuutta tarjoava yhteisö.

Keväällä 2015 saimme tietää, että kirkon kattorakenteet olivat niin huonossa kunnossa, että se piti turvallisuussyistä panna käyttökieltoon. Siitä alkoi seurakunnan evakkotie, joka on kestänyt yli kaksi vuotta.

Soukan kappeli on tarjonnut kotoisan ja lämpimän evakkokodin ja messuyhteisön. Kivenlahden Merivirta 3 on toiminut tilavana toimistorakennuksena työyhteisölle – ja uusi nuorisotila Sode Soukantien toisella puolella on voinut kutsua nuoria kokemaan seurakuntayhteyttä, kun vanha Sode hävitettiin tulevan metroaseman tieltä.

Kutsummekin Sinut tutustumaan uudistettuun kirkkoomme ja ennen kaikkea siihen toimintaan, jota varten tämäkin kirkko on olemassa. Vaikka jokaisella kirkkorakennuksella voi olla esteettinen ja kaupunkikuvallinen arvonsa, kirkkoja ei rakenneta museoiksi.

Kirkko rakennetaan viimekädessä vain siksi, että armon evankeliumi Jeesuksesta saisi herättää ja vahvistaa uskoamme sanoin, rakkauden teoin ja "soivan sanan" eli musiikin myötä. Se on kuin rakastavan Isän syliin pääsisi. Sellaiselta tuntuu hyvä kotiinpaluu.

Seurakuntamme syysesitteestä löydät jälleen monenlaista hyvää ja hengelliselle kasvullemme tarpeellista. Tervetuloa kotiin - uudistettuun Espoonlahden kirkkoon!

Jouni Turtiainen, kirkkoherra

Jouni Turtiaisen kuva