Raamattu Suomen suvulle

Raamattu Suomen suvulle

Paikka: Venäjä

Aika: 1990-luvulta alkaen.

Lisätiedot:

Tapiolan seurakunta tukee Suomen Pipliaseuran kautta tehtävää Raamatunkäännöstyötä 12 Venäjällä puhuttavalle suomensukuiselle kielelle.

Venäjällä asuu monia sukulaiskansojamme ja siellä puhutaan monia suomen sukukieliä: aunuksenkarjala eli livvi, vienankarjala, ersämordva, moksamordva, niittymari, vuorimari, vepsä, udmurtti, komi, komipermjakki, hanti ja mansi. Suomalaisille nämä sukukielet tarjoavat valtavan haasteen. Näillä sukukielillä, joita puhuu n. 3,5 miljoonaa ihmistä, ei ole vielä omaa äidinkielellistä raamatunkäännöstä.

Hanke on merkittävä myös suomenkielen ja kansamme kulttuurijuurien säilyttämisen kannalta. Suomensukuisia kieliä puhuu maailmassa noin 25 milj. ihmistä, joista suomea vain 5 miljoonaa.

Uusi testamentti ilmestyi udmurtiksi vuonna 1997, ja aunuksenkarjalaksi v. 2003. Työn alla on vielä monia kieliä.

Yhteystiedot:

Raamatunkäännöstyötä organisoi Suomen Pipliaseura.

Tansanian Viktorianjärven itäisen hiippakunnan projekti

Tansanian Viktorianjärven itäisen hiippakunnan projekti

Paikka: Tansania, Viktoriajärven itäinen hiippakunta

Aika: Tapiolan seurakunta on tukenut työtä Viktorianjärven itäisessä hiippakunnassa vuodesta 1998, aluksi nais-ja lapsityötä, ja vuodesta 2014 alkaen laajemmin hiippakunnan tavoittavaa työtä.

Lisätiedot:

Tavoittava evankeliumi kaikille kansoille 

Hankkeen puitteissa tehdään tavoittavaa työtä, seurakuntatyötä, kristillistä kasvatusta, nuorisotyötä, naistyötä, stipendiaattitoimintaa ja kummityötä. Hankkeen tavoitteena on mm., että uudet ihmiset kuulevat hyvän sanoman Jeesuksesta, uusia kristittyjä kastetaan ja he löytävät oman paikkansa seurakunnassa.

Hankkeen päämääränä on, että kristillinen todistus vahvistuu Victoriajärven itäisen hiippakunnan alueella (ELVD) ja evankeliumi tavoittaa uusia ihmisiä.

Yhteystiedot:

Työtä organisoi Suomen Lähetysseura

Työ maasaiden keskuudessa

Työ maasaiden keskuudessa

Paikka: Kenia

Aika: Nykyhetki

Lisätiedot:

Keniassa tapahtuva työ maasaiden keskuudessa on yksi Tapiolan seurakunnan nimikkohteista.

 - Työtoverimme maasait ovat upean värikäs kansa. Heillä on vahva identiteetti. Noa on yksi kenialaisista työtovereistamme. Hän opiskeli aikanaan Matongon teologisessa seminaarissa. Valmistuttuaan Noa sijoittui kotiseudulleen Kajiadoon maasai-alueelle. Olemme tavanneet usein Bisselissä. Erään matkan jälkeen pysähdyimme Enoollerassa, jossa kokoontuu kattopellistä rakennetussa rakennuksessa lastentarha ja naiset saamaan raamattuopetusta, kertoo Pirkko Igendia kertoo.
Näillä matkoilla opetetaan Raamattua, luku- ja kirjoitustaitoa aikuisille. Viikonloppuisin Noa hoitaa laajalla alueellaan papin tehtäviä.

Yhteystiedot:

Maasaiden parissa tehtävää työtä organisoi Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys.

Kristillisiä radio-ohjelmia Fulani-heimolle

Kristillisiä radio-ohjelmia Fulani-heimolle

Paikka: Länsi- ja Keski-Afrikka

Aika: Sanansaattajat aloitti fulaninkielisten ohjelmien tukemisen 1996. Tapiolan seurakunta tukee työtä.

Lisätiedot:

Fulanit ovat paimentolaisia, jotka asuvat kuivalla ja kuumalla Sahelin alueella Saharan eteläpuolella, Länsi- ja Keski-Afrikassa. Heitä asuu aina Atlantin rannalta Senegalista Kameruniin ja Keski-Afrikan tasavaltaan asti. Monet fulanit elävät vähemmistönä muiden heimojen keskellä. Arviot fulanien lukumäärästä vaihtelevat 7 miljoonasta 22 miljoonaan. Tarkan arvion tekeminen on mahdotonta, sillä nykyäänkin suuri osa fulaneista vaeltaa alueelta toiselle sen mukaan, mistä löytyy karjalle syötävää. Kuivuuden vaikeuttaessa paimentolaiselämää monet fulanit yrittävät löytää elantonsa kaupungeista.

Paimentolaisfulanit elävät lähes pelkästään karjansa varassa. Elämää rytmittää kuivakausi ja sadekausi. Ruoka on kuivan kauden aikana vähissä ja silloin on ehkä pakko myydä karjaa. Sadekautena elämä on helpompaa.

Fulfuldenkielinen (fulanien kieli) radiotyö on Luterilaisen maailmanliiton projekti. Kamerunissa tehtävät radio-ohjelmat kuuluvat laajalla alueella Länsi- ja Keski-Afrikassa. Ohjelmissa käsitellään Raamatun ja kristinuskon ohella muun muassa maanviljelystä, terveydenhoitoa, historiaa ja fulanien kulttuuria.

Yhteystiedot:

Medialähetysjärjestö Sanansaattajat