Etiopia - Mekane Yesus -kirkon kaksi hanketta

Paikka: Etiopia

Aika: Nykyhetki

Lisätiedot:

Lähetyssihteeri Helene Taal (09) 8050 3516

Pienyrittäjyyskoulutusta - Mersan alueen naisten toimeentulonmahdollisuuksien kehittämi-sellä pyritään naisten ja lasten sosiaalisen ja taloudellisen aseman parantamiseen, sekä aidsiin sairastuneiden ja aids-orpojen elinolosuhteiden kohentamiseen.
 
Shunito Yeri -yhteisön kehittämishanke. Projektiin kuuluu mm. lähteiden suojausta, naisten pienlainoja, koulun ja oppilasasuntolan rakentaminen sekä opiskelua tukevia toimia, terveys- ja aids-valistusta sekä maatalousneuvontaa.

Koko seurakunnan yhteisiä kohteita.

Yhteystiedot:

Suomen Lähetysseura, (09) 12971, http://www.suomenlahetysseura.fi/

Hanna-työ, khmerinkieliset ohjelmat

Paikka: Aasia

Aika: Nykyhetki

Lisätiedot:

Lähetyssihteeri Helene Taal (09) 8050 3516

Seurakuntamme on mukana maailmanlaajassa naisten rukousverkostossa Hanna-työssä (engl. Project Hannah). Hanna-työ julkaisee 79 kielellä kuukausittaista, ilmaista rukouskalenteria, joka kertoo naisten hädästä ja synnyttää sisaruutta erimaalaisten naisten kesken. Aiheita ovat esimerkiksi nykyajan orjuus, väkivalta, pakolaisuus ja terveyttä uhkaavat perinteet, esim. sukuelinten silpominen. Rukousverkosto kustantaa Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmia kaikkialla maailmassa 64 kielellä. Espoon tuomiokirkkoseurakunta tukee Hanna-työtä ja sen radio-ohjelmia erityisesti Aasiassa, jossa naisten osuus taloudesta, oikeuksista, koulutuksesta, terveydenhoidosta ja jopa ruoasta voi olla hyvin heikko. Esim. Kambodzhan arvioidaan olevan ihmiskaupan uhrien suurin lähtömaa. Hanna-työ on 16 vuodessa levinnyt 120 maahan. Suomessa sitä on luotsannut vuodesta 2000 Medialähetys Sanansaattajat. Suomessa Hanna-työllä on 1200 kalenteritilaajaa ja 70 paikallista toimintaryhmää.

Hanna-työ on Auroran alueen nimikkokohde.

Yhteystiedot:

Medialähetys Sanansaattajat, p. 019 4577 700, www.sansa.fi 

Mielenterveystyö ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja diakonian ohjelma

Paikka: Nepal

Aika: Nykyhetki

Lisätiedot:

Lähetyssihteeri Helene Taal (09) 8050 3516

Mielenterveystyö ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja diakonian ohjelma Nepalissa -järjestön mielenterveystyö on osa avoterveydenhuollon ohjelmaa, joka tähtää lasten ja kouluikäisten mielenterveyspalvelujen kehittämiseen. Ohjelmaa kehitetään yhteistyössä valtion terveys- ja kouluviranomaisten kanssa.

Hanke on Länsi-Espoon alueen nimikkokohde.

Yhteystiedot:

Suomen Lähetysseura, (09) 12971, www.suomenlahetysseura.fi

Raamattutyö Intiassa

Paikka: Intia

Aika: Nykyhetki

Lisätiedot:

Lähetyssihteeri Helene Taal (09) 8050 3516

Raamattutyö Intiassa tarkoittaa osallisuutta Intian Pipliaseuran monipuoliseen työhön: - Heikoimmassa asemassa olevien naisten, kuten leskien, voimaannuttaminen koulutuksella. Vuosittain tavoitetaan yli 10 000 naista. Lastenraamattujakelut kristillisiin orpokoteihin, oppilaitoksiin ja seurakuntien toimintaan. Raamatunkäännöstyö. Jokin raamatunosa on julkaistu jo yli 200 kielellä.  Lukija- ja kuulijakunnan tarpeita vastaava raamattujulkaisu, mm. pistekirjoituksella, äänitteinä ja leprasairaiden paksusivuisina kirjoina.
 
Hanke on Kirkonmäen alueen ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan lapsityön nimikkokohde.

Yhteystiedot:

Suomen Pipliaseura, p. 010 8386 500, www.bible.fi

MAF Pienkoneisiin polttoainetta - jerrykannullinen toivoa

 

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa kerätään konfirmaatiokolehdeilla varoja kristillisen MAF eli Mission Aviation Fellowship -järjestön lentokoneiden polttoaineeseen.

Avustus- ja terveydenhoitotyötä tehdään vaikeakulkuisilla ja turvattomilla seuduilla, jossa pienkone on ainut vaihtoehto ihmishenkien pelastamiseen ja katastofiapuun.
Maailmanlaajuisella järjestöllä on 130 konetta tekemässä avustustyötä. Joka kolmas minuutti kone lähtee kentältä tai laskeutuu.

Polttoaine on yksi MAF:n suurimmista menoeristä. Yhdellä jerrykannullisella polttoainetta pienkoneella voi lentää 20 minuuttia (hinta n. 20 €) ja jo sillä voi pelastaa ihmishengen: yksi jerrykannullinen menolentoon ja toinen paluulentoon.

MAF Finland eli www.mafsuomi.fi on mukana tekemässä lennoista totta. Espoon tuomiokirkkoseurakunta on sitoutunut projektiin kolmivuotiskaudeksi vuosina 2017-2019.

Yhdistelmäkuvassa seurakuntapastori Antti Pohjolan-Pirhonen esittelee jerrykannua, kuva Maarit Malinen. Taustalla tehdään kiireellistä ambulanssilennon valmistelua, kuva MAF.
 

Konfirmaatiomessut täällä>>

MAF-kotisivut: http://www.mafsuomi.fi