« Takaisin

La Tempesta juhlii musiikkia ja ystävyyttä

Odotettu vieras, Kamariorkesteri La Tempesta konsertoi Olarin kirkossa tiistaina 1.8.2017 klo 19. Konsertti on osa orkesterin 20-vuotisjuhlavuotta, ja erityisesti sen avausnumero Sibeliuksen Romanssi Op 42 heijastaa muusikoiden pitkää, yhteistä taivalta.

- Romanssi on yksi kaikkien aikojen hienoimmista jousiorkesteriteoksista. Soitimme sen myös ensimmäisessä konsertissamme vuonna 1997 avausnumerona ja monesti sen jälkeenkin yhteisten vuosiemme aikana. Siihen ei kyllästy koskaan, orkesterin taiteellinen johtaja, suomalais-japanilainen viulisti Janne Tateno kertoo.
Hän on valinnut Olarin kauniisti soivaa kirkkosalia ajatellen konserttiohjelmaan italialaisen säveltäjän Ottorino Respighin sovittamia renessanssiaarioita ja tansseja sekä elokuun illassa täyteläisesti soivan, böömiläisen säveltäjä Antonin Dvorakin Serenadin.

La Tempestan muusikoita yhdistää kesä, musiikki ja ystävyys. Japanissa työskentelevä Tateno on orkesterin isä ja sielu, kokoava voima sekä taiteellisesti että organisatorisesti. Orkesterimuusikot soittavat orkestereissa ja opettavat musiikkioppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Joka vuosi musikanttiystävykset kokoontuvat yhteen soittamaan.

- Aina kun kokoonnumme, olemme miljoona kokemusta rikkaampia, toivon mukaan myös viisaampia. Jokainen tapaaminen laajentaa tempestalaisten horisonttia muusikkoina, Tateno iloitsee.

Kokemusta on vuosien saatossa kertynyt melkoinen määrä sekä musiikkifestivaaleilta että yhteismusisoinnista huippumuusikoiden kanssa niin Suomessa kuin Japanissa. Erityisen tärkeää on ollut yhteistyö maineikkaan pianistin Izumi Tatenon kanssa, joka soittaa solistina tulevana syksynä orkesterin isossa juhlakonsertissa Helsingissä.

Liput konserttiin maksavat 10/15 euroa.
Olarin kirkko, Olarinluoma 4, Espoo