« Takaisin

Soiva kesäkahvila: "Viaton ilo"

Soiva kesäkahvila -konsertit parillisten viikkojen ke klo 12 Leppävaaran kirkossa, Veräjäkallionkatu 2. (14.6.–23.8.)

Konsertti kirkkosalissa, kahvia ja rupattelua kirkon pihalla suihkulähteen äärellä.
Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.  

26.7. "Viaton ilo"
Seeli Toivio, sello ja laulu, Pauliina Hyry, urut. Lempeitä lauluja, kepeää kauneutta, luterilaisuuden ja suomalaisuuden syviä sydänääniä (Bach, Mendelssohn, Kuula, Merikanto, Järnefelt) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.8. "Kesäunta"
Leppävaaran Kirkon Kamarikuoro, joht. Kullervo Latvanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.8. "Laudate Dominum"
Outi Noponen, laulu ja Anna Pulli, urut ja piano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menneet konsertit:

 

14.6. "Suuria Tunnelmia"
Esa Pietilä, tenorisaksofoni (Bach, E. Pietilä)


Kuva: Patrik Stenström

 

Saksofonisti ESA PIETILÄn moniulotteinen ilmaisu ja omintakeisen persoonallinen tyyli liikkuu monenlaisilla musiikin eri "genrealueilla" ja sekoittelee niitä hyvin luovasti. Rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä tunnettu Pietilä voidaan löytää esittämässä hänen täysin improvisoituja soolosaksofonikonserttejaan, esiintymässä hänen omien jazz / impro-yhtyeidensä kera, kuten Liberty Ship (jonka albumi "Approaching" palkittiin "Vuoden Albumi 2013" nimityksellä The New York City Jazz Record: in toimesta) tai konsertoimalla solistina orkesterin tai muun laajemman ensamblen kanssa. Hän myös esiintyy ahkerasti erilaisisssa duo-kokoonpanoissa ja projekteissa eri nykymusiikkikokoonpanojen ja kamarimuusikoiden kanssa. Pietilä on kantaesittänyt orkesterin solistina mm. oman konserttonsa Graffiti Play, Avanti! Kamariorkesterin kanssa, johtajanaan Esa-Pekka Salonen, Kalevi Ahon tenorisaksofonikonserton, Pori Sinfoniettan (joht. Jan Söderblom) ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa (joht. Tibor Bogányi), SE ensamblen kanssa, Eero Hämeenniemen saksofonikonserton, johtajanaan Santtu-Matias Rouvali, sekä Zagros ensamblen kanssa oman teoksensa "Asterion".

Säveltäjänä Esa Pietilä on kirjoittanut musiikkia moninaisille omille projekteilleen sekä teoksia alkaen sooloteoksista aina laajamuotoisiin sävellyksiin saakka, Laajempia teoksia orkesterille ym. häneltä ovat tilanneet kantaesitettäväksi mm. kamariorkesteri Avanti!, Zagros ensamble, UMO Jazz Orchestra ja YLE: n eri musiikkituotannot. Pietilän ilmaisuun kuuluu sujuva liikkuminen erilaisten musiikkityylien synteeseissä yli genrerajojen, jazzista nykymusiikkiin. Esa on saanut useita tunnustuksia kansainvälisesti. Kotimaassa hänen toimintaansa ovat tukeneet useat
kulttuurisäätiöt ja -tahot apurahatunnustuksin. Syksyllä 2016 Suomen Jazzliitto myönsi Pietilälle Yrjö-Palkinnon, jolla sen saaja nimetään Vuoden Jazzmuusikoksi ja urallaan ansioituneeksi taiteilijaksi. Tämä on korkein tunnustus minkä suomalaienn jazzmuusikko voi saada.

 


28.6. "Soivat pillit"
Julia Tamminen, urut, Tomas Cricius, trumpetti (J.S.Bach, Händel, Telemann, Mozart, Sibelius, Merikanto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.7. "A Song of Sunshine" 
Urkuri Agnes Goerke esittelee jännittäviä tunnelmapaloja säveltäjiltä Stanford, Rheinberger, Widor ja Langlais.