« Takaisin

Tule sytyttämään kynttilä lähetystyön hyväksi Espoon tuomiokirkkoon

Kuva: Marianne Vanhanen

Espoon tuomiokirkon lähetyskynttelikkö on nimeltään Elämän puu. Siinä oksa oksalta noustaan ylemmäs kohti ylimpänä olevaa sytytyskynttilää, joka symboloi Kristusta. Puu symboloi myös elämää ja kasvua. Nämä oksat muodostavat puolipallon, joka kuvaa maallista elämää vs. konkreettista todellisuutta, jonka yläpuolella on taivas, Jumalan valtakunnan todellisuus, joka ei ole nähtävissä. Puolipallon yläpuolella on siis toinen, näkymätön puolipallo, joka yhdessä kynttelikön kanssa muodostaa kokonaisen pallon.

Kynttelikön tuotosta 2/3 lahjoitetaan Suomen Pipliaseuran kautta tehtävälle Intian naisten ja lasten keskuudessa tehtävälle raamattutyölle ja 1/3 Esbo Svenskan tukemalle lähetystyölle. Kappeleiden kynttelikköihin kerätyt rahat lahjoitetaan alueen nimikkolähetin tai nimikkokohteen tukemiseksi.

Kynttelikön symboliikasta

Lähetystyötä symboloi oksien suuntautuminen neljään ilmansuuntaan ts. kirkon lähetystyö on lähtenyt jokaiseen ilmansuuntaan, kaikkialle maailmaan. Eri tasot kuvaavat myös kirkon työtä eri tasoilla. Jokaisen kaaren päällä on lautanen, johon voi asettaa kuhunkin 12 kynttilää, jotka symboloivat Jeesuksen 12 opetuslasta.  Kynttelikkö on valmistettu valuraudasta ja kynttilämansetit messingistä, lautasissa käytetty hiekka on kalkkikiveä.

Suunnittelijat

Kynttelikön ovat suunnitelleet koru- ja esinemuotoilija Anneli Aaltonen ja hopeaseppä, muotoilija Pyry Tamminen.