« Takaisin

Urkuilosanomia su 18.6. Espoon tuomiokirkossa

Turun Mikaelin kirkon johtava kanttori, suositun Häämusiikkia-verkkosivuston luoja Marko Hakanpää tarjoilee meille

Urkuilosanomia

Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjassa Espoon tuomiokirkossa sunnuntaina 18.6.2017 klo 19.

Ohjelmassa:

 • Marko Hakanpää (1970-): Fantasia "Nyt halleluja veisaamme" (virsi 229:7)
 • Esther Higgins (1903-94): Melodie (Sävelmä)
 • Mons Takle (1942-): Power of Life (Elämän voima)
  • The Dream of Love (Unelma rakkaudesta)
  • Green Meadows (vihreät niityt)                      
  • Flute of Grace (Armon huilu)
  • Festmusikk (Juhlamusiikkia)
 • Joyce Alldred (1934-): Jazzy Trumpet Blues (Jazzahtava trumpettiblues)
  • A Little Nocturne (Pieni yösoitto)
 • Michel Corrette (1707-95): Grand Jeu avec le Tonnerre (Ukkonen)
 • Arjan Breukhoven (1962- ): Fantasie over "Blijf mij nabij" (Oi, Herra, luoksein jää; virsi 555)
  • The Finnish Summer March (Suomen suven marssi)
 • Rolf Løvland (1955-): Adagio
 • Marko Hakanpää:  Fantasia "Herra, kädelläsi" virrestä 517

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo
 

Marko Hakanpää kertoo itsestään:

Synnyin v. 1970 Turussa, jossa olenkin asunut lähes koko ikäni, muutamaa Naantalissa ja Raisiossa vietettyä vuotta lukuun ottamatta.

Minusta piti alun perin tulla veturinkuljettaja. Kun Valtionrautatiet siirtyi vetureissa kahden miehen ajosta yksinajoon, kuljettajia oli yhtäkkiä yli tarpeen eikä uusia koulutettu vuosina 1985-2000. Koska olen ollut aina kiinnostunut koneista ja laitteista, ajattelin uraa insinöörinä mahdollisesti sähköalalla. Lukiossa luin pitkän matematiikan ja fysiikan.

Mutta trumpetinsoitolla 3. luokalla alkanut musiikkiharrastus alkoi saada vakavampia piirteitä ja kun matematiikan ja fysiikan laskuissa alkoi esiintyä enemmän kirjaimia kuin numeroita, päätin lukion toisella luokalla ryhtyä valmistautumaan Sibelius-Akatemian pääsykokeisiin. Valmistuin kanttoriksi tavanomaista reittiä, eli sain musiikin maisterin todistuksen Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta vuonna 1996. Sen jälkeen kävin pari vuotta professori Kari Jussilan urkutunneilla Helsingissä ja soitin urkujensoiton A-tutkinnon Helsingin Kallion kirkossa kesäkuun alussa 1998. Sittemmin olen opiskellut urkuimprovisointia Saksassa ja Hollannissa ja suorittanut Hollannin Improvisointitaiteen Säätiön diplomitutkinnon.

Tekniikkaharrastus on pysynyt mukana koko ajan, eikä uruissa ole monta osaa, joita en pysty itse korjaamaan. Olen toiminut myös muutamien urkujen rakennustyön valvojana (siitä huolimatta niistä tuli varsin hyvät). Rakastan Alppeja ja vesiputouksia. Olen käynyt Euroopan korkeimmilla (285, 250, 225 ja 220 m) padoilla Sveitsissä.

Soittajana olen esiintynyt eri puolilla Suomea, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Englannissa (St. Paulin katedraali), Virossa, Italiassa (mm. Vatikaanin Pietarinkirkossa), Venäjällä, Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa. Työpaikallani soitan 13 soolokonserttia vuosittain. Olen soittanut myös radiossa ja televisiossa ja tehnyt parisenkymmentä CD:tä, useimmat niistä alusta loppuun itse. YouTubeen olen nauhoittanut n. 350 urkuvideota. Ensimmäinen kanttorinvirkani oli Turun Mikaelin seurakunnassa, jossa aloitin 1998, samoin toinen eli nykyinen virkani, johtavan kanttorin virka, johon minut valittiin 2010.

Veturinkuljettajan homma ei lopulta jäänyt pelkäksi haaveeksi, sillä tänä kesänä valmistun veturinkuljettajaksi ja liityn Suomen erittäin vähälukuiseen höyryveturinkuljettajien joukkoon, työjuhtanani legendaarinen pikajunaveturi Ukko-Pekka.

Lisää tietoa: Marko Hakanpää

Marko Hakanpään Häämusiikkia-sivusto