« Takaisin

Vainotut kristityt

Open Doors -järjestön toiminnanjohtaja Miika Auvinen kertoo vainottujen kristittyjen tilanteesta maailmalla ma 22.5. klo 18 Soukan kappelissa, Soukankuja 3.

Illan vieraina Kolumbiasta entinen Farc-sissi, nyk. pastori "Jasar" ja tyttärensä Susan, jotka kertovat selviytymistarinansa äärikommunistisesta sissiliikkeestä vainotuiksi kristityiksi ja "Jasar" seurakunnan pastoriksi. Mukana Erkki Kuusanmäki.

 

Kolumbiassa on riehunut verinen sisällissota 52 vuotta. Yli 220 000 ihmistä on kuollut tai hävinnyt sodan aikana. Erityisesti tulilinjalla ovat olleet kristityt.

Illan vieraamme pastori Jasar, on entinen kovanlinjan FARC-sissi ja viime vuodet keskellä sisällissotaa ja huumekauppaa kuolemanvaarassa seurakuntaa johtanut pastori Kolumbiasta. Hän tulee 18-vuotiaan tyttärensä Susanin kanssa kertomaan mitä on kun Jeesus muuttaa elämän kerralla, millaista on työskennellä pastorina kun on tappolistalla ja mikä saa hänet jaksamaan. Susan kertoo millaista on kasvaa pastorin tyttärenä Open Doorsin turvakodissa koska muuten kidnappausriski on liian suuri. Open Doors on toimittanut Raamattuja ja rohkaisut tuhansia kristittyjä sisällissodan aikana. Pastori Jasar on ollut tärkeä linkki tässä ketjussa.

 

 

TLi 17.5.2017