« Takaisin

Luther-ooppera Tapiolan kirkossa

Kuva: Pietari Purovaara.

Luther-ooppera esitetään to 1.6., pe 2.6. ja to 8.6.2017 klo 19.30 Tapiolan kirkossa.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin ohjelma kietoutuu Reformaatio 500 -merkkivuoden ja Suomi 100 -juhlavuoden ympärille. Festivaalin avaa reformaation merkkivuoden kunniaksi yhteistyössä Espoon seurakuntien kanssa toteutettava Kari Tikan Luther-ooppera Tapiolan kirkossa.

Oopperan kantaesitys oli Jussi Tapolan ohjaamana vuonna 2000 Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Ooppera toteutetaan nyt uutena produktiona Urkuyö ja Aarian tuottamana yhteistyössä Espoon seurakuntien sekä muun muassa Omnian kanssa.

Ooppera toteuttaa myös tämän vuoden Suomi100 -juhlavuoden "Yhdessä"-teemaa yhteistyön lisäksi oopperan esityksissä, joissa yleisö voi osallistua esityksen sisältämien Lutherin virsien laulamiseen.

Oopperan ohjaa Juulia Tapola ja sen rooleissa esiintyvät Lutherina Elja Puukko (baritoni), Lutherin vaimona Katharina von Borana Emriikka Salonen (sopraano), Aki Alamikkotervo (tenori) Saatanana. Muissa rooleissa laulavat Hannu Jurmu (tenori), Alina Koivula (sopraano) ja Jussi Merikanto (basso). Teoksen johtaa Erkki Lasonpalo ja orkesterina soittaa Feste Burg Ensemble. Luther-kuoro on muodostettu innokkaista pääkaupunkiseudun kuorolaulajista, joista osa oli mukana jo ensimmäisillä oopperan esityskerroilla. Kuoron valmentavat Tatu Erkkilä ja Erkki Korhonen. Oopperan visualisoinnista vastaavat Juulia Tapola, Anna Kontek ja Suvi Saari. Osa puvustuksesta ja lavastuksesta toteutetaan Omnian oppilastöinä.

Ennen oopperaesityksiä pidetään Luther tutuksi -tilaisuus kirkon viereisessä Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa, jossa keskustelemassa ovat mm. säveltäjä Kari Tikka teologian tohtori Jussi Koivisto (1.6., 2.6.) ja taiteellinen johtaja Erkki Korhonen.

Esitykset Tapiolan kirkossa, Kirkkopolku 6, Espoo

To 1.6. klo 19.30 ensi-ilta  

Pe 2.6. klo 19.30 II esitys                              

To 8.6. klo 19.30 III esitys                                                        

Esitysten kesto on n. 2 t 30 min.

Liput

25/10 € (peruslippu/opiskelijat ja lapset)
Ryhmäalennus -20 %, min. 10 hlöä
S-Etukortilla perusliput 21 € (etu 4 €, ei Bonusta) 2.6. ja 8.6. esityksiin lippu.fi ja ovelta tuntia ennen


Luther tutuksi -johdatus oopperaan

1.6., 2.6. ja 8.6. klo 18.15–19, Original Sokos Hotel Tapiola Garden

Aiheina Lutherin henkilö- ja ajankuva, reformaation vaikutus suomalaisuuden kehittymiseen ja Luther-oopperan synty. Keskustelemassa mm. säveltäjä Kari Tikka, teologian tohtori Jussi Koivisto ja taiteellinen johtaja Erkki Korhonen. Vapaa pääsy.

Grill it! -ravintolan buffet-illallinen 34 € (esittelytilaisuuden yhteydessä)

Varaukset illalliselle viimeistään viikkoa ennen oopperailtaa (25.5./26.5./1.6.) Original Sokos Hotel Tapiola Garden, p. 09 4375 2830

Huom. Illallinen tarjoillaan klo 17.45 alkaen. Saavuthan paikalle viimeistään klo 18!

Lisätietoja:

www.urkuyofestival.fi, info@urkuyofestival.fi

Seuraa somessa:

www.facebook.com/urkuyofestival
www.twitter.com/urkuyofestival
www.instagram.com/urkuyofestival

Comments powered by Disqus

Lähes 300 tiekirkkoa on avoinna kesäisessä Suomessa. Lue lisää tiekirkot.fi