Jumalanpalveluselämä Leppävaarassa

Jumalanpalveluselämä Leppävaarassa

Leppävaaran seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia-Leppävaaran kirkolla sekä kappeleilla. Jumalanpalvelukset ovat seurakuntaelämän keskus. Niissä me saamme palvella ja tulla Jumalan palveltaviksi. 

Ihmiset eri elämänvaiheissa tarvitsevat erilaisia tapoja olla Jumalan kasvojen edessä, siksi Leppävaaran seurakunnassakin järjestetään messuja moneen lähtöön. Minkälaiseen messuun juuri sinä haluaisit lähteä? Mitä sinä kaipaat ympärillesi kohdatessasi Jumalan?

Tuttua ja turvallista?
Sunnuntain päämessu on joka sunnuntai klo 11 Leppävaara kirkolla ja parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 13 Karakappelissa. Sunnuntaiaamun messussa koet jumalanpalveluksen juhlavimmillaan. Tutuista ja perinteisistä muodoista voit löytää liturgian rikkaimmillaan. Sunnuntaiaamun messussa saat rauhoittua yhdessä muiden kanssa.  

Hiljaista ja rauhoittavaa?
Perjantaiaamun hiljaisessa rukoushetkessä KilonRistin kappelissa saat aloittaa päivän rauhoittuen ja hiljentyen. Kerran kuukaudessa on tarjolla ehtoollinen. Rukoushetki sisältää hiljaista rukousta, raamatun sanaa ja taize-lauluja. Mukaan voit tulla silloin kun itsellesi sopii, myös osaksi aikaa.

Yhteisöllistä ja osallistuvaa? 
Perkkaan iltajumalanpalvelus
toteutetaan Leppävaaran seurakunnassa monen vapaaehtoisen voimin. Yhteisen tekemisen voima kantaa paikan päällä ja halutessasi voit itsekin tulla mukaan niin pieniin kuin suuriin tehtäviin.

Kokonaisvaltaista ja kokoavaa?
Arjen messut ovat kaikille varttuneen väen ja diakoniatyön toiminnassa oleville seurakuntalaisille. Sekä joulun alla että kevään lopussa järjestetään arjen messu. Ne aloittavat ja päättävät varttuneen väen ja diakonian ryhmätoiminnan. Messut alkavat yhteisellä diakonialounaalla klo 11.30.

Lämpöistä ja lempeää?
Perhemessut, taaperokirkot ja vauvakirkot ovat jumalanpalveluksia, joissa Jumala hoitaa kaikenikäisiä ja -kokoisia lapsiaan. Perhemessuissa pienet saavat näkyä, kuulua ja olla omin käsin ja jaloin toteuttamassa jumalanpalvelusta.

Jotain muuta?
Leppävaaran seurakunnan jumalanpalveluselämä kehittyy jatkuvasti. Kaipaatko sinä näiden messujen lisäksi vielä jotain muita jumalanpalveluksen muotoja? Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä.

 

Alla olevasta kalenterista voit selata Leppävaaran seurakunnan messuja.
 

Kiinnostaisiko sinua olla mukana messun valmistelussa ja toteutuksessa? Tule mukaan messuryhmiin. Messuryhmä avustaa yhdessä tai useammassa messussa. Ryhmä tapaa papin ja kanttorin kanssa ennen messua. Tehtäviä on monenlaisia. Isoja ja pieniä. Ilmoittaudu mukaan pappi Inkeri Juvelalle, 040 531 1059.

Säännölliset messut

Syksyllä 2017

Sunnuntain messu ja kirkkokahvit

su klo 11 Leppävaaran kirkossa
su klo 13 Karakappelissa (parittomat viikot) alk. 3.9.

Iltajumalanpalvelus ja tee 

su 24.9. ja 29.10. klo 17 Perkkaan kappelissa

Viikkomessu 

ke 13.9., 11.10. ja 15.11. klo 13 Leppävaaran kirkossa

Hengähdä hetki -hartaus

ti klo 12.30 Leppävaaran kirkossa. Noin 30 min ohjattu rukoushetki, joka sisältää hiljaisuutta, raamatuntekstejä, laulua ja rukousta.

Hiljainen rukousaamu

pe klo 7.45–8.45 KilonRistissä. Ehtoollinen joka kuukauden viimeinen pe. Alk 1.9.

Vauvakirkko

Keväällä 2018.

Taaperokirkko

Joka kuukauden ensimmäinen pe klo 10 Lasten kappeli Arkissa.
Syksy 2017: 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12. 

Arjen adventtimessu

ti 19.12. klo 12.30 Leppävaaran kirkossa. Messua ennen klo 11.30 diakonialounas 3 eur. Arjen adventtimessu päättää varttuneen väen ja diakonian syksyn toiminnan kuten erilaiset pienryhmät ja diakonialounaat.