Olarissa vaalitaan kirkon liturgista perinnettä

Olarissa vaalitaan kirkon liturgista perinnettä

Olarin kirkon messussa ja pääosin samaa messujärjestystä noudattavassa Matinkappelin messussa vaalitaan kirkkomme liturgista perinnettä. Näissä messuissa lauletaan pääosin virsiä ja useimmiten urkujen säestyksellä.

Urku- ja kuoromusiikki on Olarissa korkeatasoista ja hyödyntää kirkkomusiikin vuosisataisia aarteita.

Perinteisen jumalanpalveluselämän kokonaisuuteen kuuluvat myös hiljaisuuden retriitit ja -päivät, paastonajan aamumessut ja Ristin tie -hartaudet ja muut rukoushetket.

Olarin kirkon messu

Olarin kirkon messu

Paikka: Olarin kirkko, Olarinluoma 4

Aika: Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10.

Lisätiedot:

Olarin kirkon messu sunnuntaiaamuisin on seurakunnan pääjumalanpalvelus. Siellä voi laulaa virsiä sydämensä kyllyydestä, mutta myös hiljentyä ehtoollisliturgian puhuttelemana tai kuunnella seurakunnan kanttorien ja kuorojen musisointia. Kun on kirkon juhlan aika, se näkyy Olarissa.

Sunnuntaiaamun messussa voi kokea jumalanpalveluksen koko rikkaudessaan. Silti pohjimmiltaan se on paikka, jossa voi kohdata Jumalan ja tulla hänen eteensä hiljentymään. Messu tuo rauhan kiireen sekä huolien keskelle. Messua rytmittävät virret, rukous, Raamatun tekstit sekä puhe. Ne kaikki välittävät omalla tavallaan Jumalan armoa. Juuri se on messun ydin: tuoda Jumalan armo ihmisten keskelle.

Tervetuloa sunnuntailepoon Olarin kirkolle!
 

 

Matinkappelin messu

Matinkappelin messu

Paikka: Matinkappeli, Liisankuja 3

Aika: Sunnuntaisin klo 12 (ei kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin on Matinmessu klo 18.) Kesällä ei messua; ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.

Lisätiedot:

Matinkappelin messu kerää ihmiset Matinkylän ympäristöstä. Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat sunnuntaisin kokoontua Jumalan eteen ja levähtää ennen seuraavan viikon askareita. Messuun myös ehtii hyvin, vaikka sunnuntaina haluaisikin nukkua vähän myöhempään; se alkaa kello 12.

Matinkappelin messussa saa ravintoa sielulle ja ruumiille. Messussa saa ajateltavaa raamatuntekstejä ja saarnaa kuunnellessa, voi tulla Jumalan eteen rukouksessa ja ehtoollisella että myös kirkkokahveilla messun jälkeen vaihtaa kuulumiset muiden matinkyläläisten kanssa kahvin ääressä. Tule mukaan!