Novena, Janne Peltokorpi ja Markus Malmgren: Duruflén Requiem

Suvisunnuntain iltamusiikki

sunnuntaina 4.6.2017 klo 19 Espoon tuomiokirkossa:

Maurice Duruflé (1902-1986): Requiem

Esiintymässä:

  • Kamarikuoro Novena, johtaa Nina Kronlund
  • Janne Peltokorpi, laulu
  • Markus Malmgren, urut

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Espoon tuomiokirkko,  Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

Esiintyjistä ja säveltäjästä:

Janne Peltokorpi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa musiikin maisteriksi vuosina 2010-17 pääaineenaan kirkkomusiikki. Hän opiskeli laulua Seppo Ruohosen ja Jorma Elorinteen ohjauksessa. Solistina Peltokorpi on toiminut Duruflén Requiemin lisäksi mm. J.S.Bachin ja Telemannin passioissa.

Markus Malmgren on urkuri, kuoronjohtaja ja kirkkomuusikko. Hän opettaa mm. urkujensoittoa, improvisointia ja yhteissoittoa Sibelius-Akatemiassa ja on soittanut useissa orkestereissa ja vanhan musiikin yhtyeissä. Hän toimii myös monien kuorojen ja laulajien vakituisena säestäjänä.

Nina Kronlund opiskeli laulua, kuoronjohtoa ja kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hän on Espoon ruotsalaisen seurakunnan kanttori ja esiintyy monipuolisessa ohjelmistossa freelance-laulajana, musikaalista vanhaan musiikkiin. Kronlund johtaa kamarikuoro Novenaa ja toimii suomenruotsalaisen kirkkolaululiiton (Finlands svenska kyrkosångsförbund) taiteellisena johtajana.

Kamarikuoro Novena on Espoon ruotsalaisen seurakunnan kamarikuoro. Novena perustettiin vuonna 2004, ja kuoro haluaa syventyä sekä tunnettuun että vähemmän tunnettuun kamarikuoro-ohjelmistoon. Kuoro on mm. kantaesittänyt Timo-Juhani Kyllösen Missa Festivan yhdessä Kansallisooopperan orkesterin kanssa Espoon 550-vuotisjuhlien yhteydessä vuonna 2008. Syksyllä 2010 kuoro esitti kantaesityksenä Jan Takolanderin jazzmessun yhdessä Grani Big Bandin kanssa. Kuoro on myös julkaissut vuonna 2011 Naxoksen levymerkillä ensimmäisen levynsä osana poikkitaiteellista Mariaprojektia.

Maurice Duruflé (1902-1986) lukeutuu 1900-luvun alkupuolen merkittävimpiin ranskalaisiin säveltäjiin, siitä huolimatta, että hänen teoksiaan on säilynyt kaikkiaan vain parikymmentä. Äärimmäisen itsekriittinen Duruflé tuhosi itse uransa varrella monia sävellyksiään, joihin ei ollut tyytyväinen. Hän myös korjaili ja muutti sävellyksiään usein jopa vuosien ajan ennen kuin kelpuutti ne esitettäviksi julkisuudessa. Kaksi tunnetuinta Duruflén teoksista ovat hyvän ystävän, säveltäjä Jehan Alainin muistolle sävelletty Prélude et fugue sur le nom d'Alain (1942) sekä jo 1941 tilattu, mutta vasta vuonna 1947 valmistunut Requiem.

Esiintyjä- ja säveltäjätiedot: Nina Kronlund

Kuva: Oik. Markus Malmgren (kuv. Kalle Turakka Purhonen), vas. Janne Peltokorpi.