Palveluoperaatio Saapas

Mikä saapas?


Palveluoperaatio Saapas on ev.lut. kirkon yksi nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto. Tavoitteena on tarjota nuorisotyön palveluita myös niille nuorille, jotka viettävät aikaansa jossakin muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saapas toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä missä nuoret aikaansa viettävät.
 

Palveluoperaatio Saappaan toiminta muodostuu säännöllisestä perjantaipäivystyksestä, festivaalitoiminnasta sekä Netti-Saapas toiminnasta.
Avun tarpeessa oleva itse määrittelee avun tarpeensa sekä halukkuutensa vastaan ottaa apua. Palveluoperaatio Saappaan palveluja ovat aikuisen läsnäolo, keskusteluavun tarjoaminen, kannustaminen vastuun kantamiseen omasta itsestä ja kaverista.

Saapas-ryhmän toiminta perustuu

  • vapaaehtoisuuteen
  • luottamukseen
  • avoimuuteen
  • jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin

Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Espoon ryhmässä toimii tällä hetkellä n. 60 vapaaehtoista (ja kolme työntekijää). Töitä on tälläkin toimintakaudella (2016) riittänyt. Tavallisina perjantaina olemme keskustelleet keskimäärin 110 nuoren kanssa. Suurin osa heistä on ollut 14-18-vuotiaita.

Tykkää Espoon Saappaasta FB:ssä!

Lisätietoja
Espoon Saapas vastaa numerosta 09 8050 5050.
Numero palvelee sekä nuoria että aikuisia.
Espoon Saappasta voi kysellä lisätietoja myös
Maija Kumpulainen 040 724 1120 / maija.kumpulainen(ät)evl.fi.