Tekstaritupu kuuntelee kouluikäisiä

Tekstaritupu kuuntelee kouluikäisiä

Tupu eli Tekstaritukipuhelin on kouluikäisille tytöille ja pojille suunnattu mobiiliauttamispalvelu. Tekstaritupulle voi lähettää tekstiviestillä kysymyksen oikeastaan mistä vaan mieltä askarruttavasta kysymyksestä. Voit tekstata milloin vain, viesteihin vastataan koulupäivinä vuorokauden kuluessa. Palvelu toimii kouluaikoina.

Tekstaritupunumero Espoossa on 050 4108 402.

Viesteihin vastaavat koulutetut kirkon nuorisotyönohjaajat. Vastaajat ovat saaneet koulutuksen ja perehdytyksen myös tekstaritupuun liittyen. Vastaajat ovat vaitiolovelvollisia ja toimivat ammattikuntaansa sitovien lakien ja pykälien mukaisesti.

Tekstaritupun palveluissa sekä kysyjä että vastaaja toimivat anonyymeinä. Näytöille tulevia puhelinnumeroita ei yritetä tunnistaa, eikä niitä käytetä muuhun kuin kyseessä olevaan kysymykseen vastaamiseen.

Poikkeuksia ovat erityistilanteet, joita ovat rikosoikeudelliset asiat sekä tilanteet, joissa kysyjä tai hänen perheensä on vaarassa, silloin selvitetään viestin lähettäjän henkilöllisyys. Asiasta keskustellaan ensin lähettäjän kanssa ja sovitaan miten parhaiten autetaan kyseessä olevassa tilanteessa. Moni lapsi ja perhe ovat päässyt tärkeän avun lähteelle Tekstaritupun välityksellä.

http://www.tekstaritupu.net/

Tuput keskustelevat myös chatissa. Nettitupu toimii samoin periaattein kuin Tekstaritupu osoitteessa nettitupu.fi

Lisätietoja
Espoon seurakuntien Tekstaritupu-toiminnasta voit kysyä nuorisodiakoni Hanne Malkilta, 040 517 0629 tai hanne.malkki@evl.fi