Perheneuvonta tukee myös poikkeustilanteessa

Tälle sivulle olemme koonneet ajatuksia, linkkejä ja vinkkejä, joilla harvinaisen tiukassa ajassa voisi parisuhde ja kahden aikuisen yksikkö pysyä tekijänä, joka antaisi voimaa ja toivoa arjen keskelle. 

Joku vinkki saattaa sopia yhdelle, joku toiselle. Poimikaa teille sopivat.

Parisuhteen lyhyt tilannekatsaus 

On perheitä, joille koronakevät on täynnä auringonpaistetta, onnistuneita perheretkiä Nuuksioon, aina maistuvia luomulounaita ja täydellisiä askarteluhetkiä, joista jokainen nauttii. 

(Yeah right.) 

Ja sitten on se oma elämä. Oma arki. Oma kumppani.  
Väsymys, uupumus, epätoivo, ilon pilkahdus. Ja kevät, jolloin ei ainakaan tehdä suursiivousta. 

Olisiko aika tehdä teidän parisuhteenne lyhyt tilannekatsaus? Missä vain te kaksi menette? Riippumatta siitä, mikä mielikuva voi liittyä toisten parisuhteisiin ja perheisiin. 

Onko teillä käytössänne jo kattava varmuusvarasto, josta nyt ammennetaan? Onko varmuusvaraston hengityssuojat hapertuneet jo niin paljon, että niillä on vaikea hengittää? Mistä saisitte uudet suojat? Mitä tarvitsisitte juuri nyt? Mitä vuoden kuluttua? 

Jäikö toinen teistä vielä Uudenmaan puolelle ja toinen Hämeeseen... tai Suomenlahden toiselle puolelle? Miten pääsisitte samalle puolelle? 

Toimiiko viestintä? Tuleeko ministeriöiden välillä tietokatkoksia? 

Toimiiko jompikumpi pääministerinä? Presidenttinä? Nyrkkinä? 

Pikavinkkejä yhdessä tekemiseen: 

Joskus parisuhteen ylläpito voi olla vaan vierekkäin istumista ja saman ruudun katsomista. Löytyisikö joku sarja, jota voisi yhdessä seurata? Tai löytyisikö joku elokuva tästä Väestöliiton listastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Mikä biisi olette tällä hetkellä, jos teidän keskinäistä tunnelmaanne pitäisi kuvata yhden ainoan kappaleen kautta? Mikä biisi toivoisitte olevan tämän ajanjakson jälkeen? 

Löytyisikö paukkuja järjestää Levyraati? Molemmat soittaisivat toiselle oman elämänsä viisi tärkeintä kappaletta... 

Kädet