Copy
Lappalaisten kuukausiraportti lähetystyöstä Virossa.
 
Lue selaimella   Asetukset
5/2018
 
 
 
 
 

Terveisiä aurinkoisesta ja lämpimästä Viimsistä.

Hyvä ystävä, tämä on viimeinen lähettikirje, jonka saat meiltä suoraan. EU:n tietoturvalaki uudistuu (kaikkien sähköpostit taitavat olla pullollaan tästä kertovia viestejä) ja meidänkin kirjeemme siirtyvät lähtemään Kansanlähetyksen keskustoimiston kautta. Mutta tänään saamme vielä kirjoittaa itse suoraan sinulle. Ja meillä onkin sinulle kolme tärkeää asiaa:Emme jatka enää tämän kevään jälkeen Lasnamäen seurakuntaa perustavassa työssä

1. Emme jatka enää tämän kevään jälkeen Lasnamäen seurakuntaa perustavassa työssä
2. Tarvitsemme rukoustukeanne uuden kynnyksellä
3. Pyydämme sinua tekemään pienen, mutta meille tärkeän asian

Emme jatka enää tämän kevään jälkeen Lasnamäen seurakuntaa perustavassa työsTarvitsemme rukoustukeanne uuden kynnyksePyydämme sinua tekemään pienen, mutta meille tärkeän asi

Lähetystyö on luopumista. Lähtiessä se on luopumista perheestä, suvusta, ystävistä, tutuista kuvioista ja tutuista maisemista. Ja palatessa lähetystyö on luopumista työalueesta, sen kulttuurista, uusista ystävistä, tutuksi tulleista maisemista ja rakkaiksi tulleista työmuodoista. Jokainen vanhempi tietää, että luopuminen omasta lapsesta alkaa jo sinä hetkenä, kun lapsi syntyy. Ensimmäinen itku, ensimmäinen katse, ensimmäiset askeleet, ensimmäinen koulureppu, ensimmäinen tyttöystävä, kaikki ne ovat askeleita kohti itsenäisyyttä. Niinpä mekin olemme tehneet luopumistyötä Lasnamäen seurakunnassa heti siitä lähtien, kun ensimmäistä kertaa joulukuussa 2014 kokoonnuimme Lasnamäen Lindakivi kulttuurikeskuksessa, mutta kuitenkin samalla iloiten jokaisesta askeleesta, joka Lasnamäellä on eteenpäin otettu. Pääsimme pitkälle, mutta emme aivan sinne asti, mistä jouluna 2014 unelmoimme - oman seurakunnan perustamiseen.

1. Emme jatka Lasnamäellä

Nyt elämme konkreettista luopumisen hetkeä. Esimiehemme päätöksellä jäämme pois Lasnamäen seurakuntaa perustavasta työstä. Kansanlähetyksen puolelta työtä Lasnamäellä jatkaa lähetystyöntekijä Kirsti Malmi. Kirstin työnäky on erilainen kuin meidän. Työ Lasnamäellä muuttuu perinteisempään seurakuntatyön suuntaan. Rukoillaan yhdessä, että työ kantaisi hedelmää ja Lasnamäen seurakunta saataisiin perustettua. Rukoillaan myös Kirstin puolesta, jolla nyt on suuri vastuu työn eteenpäin viemisessä. 

Ja rukoillaan ennen kaikkea Sardiksen perheen puolesta. Aloitimme Ruttin ja Marguksen kanssa syksyllä 2014 ja monta hienoa hetkeä on mahtunut matkan varrelle. Sardisten kanssa pysymme varmasti ystävinä koko elämämme. Muutto Virosta eteenpäin merkitsee hyvien ystävien ja rakkaiden työmuotojen taakse jättämistä – luopumista. Samalla se merkitsee sitä, että vastuu siirtyy pois lähetysjärjestöltä virolaisille itselleen. Näin toivomme Lasnamäelläkin käyvän. 

Kaitsu kävi tänään purkamassa Lasnamäeltä yhdessä Ruotsalan Teron kanssa Pae palvekodan katosta värivalot, bändimusiikille sopivan äänentoiston ja videotekniikan. Työttömäksi tekniikka ei jää, vaan se lähtee eteenpäin nuorisotyön käyttöön. Täällä eletään keskellä, jos ei nyt aivan nuorisoherätystä, niin ainakin nuorisotyön voimakkaan kasvun aikaa. Siinä olemme saaneet Lasnamäelläkin olla mukana. 

2. Tarvitsemme rukoustukea

Olemme perheenä uuden kynnyksellä, emmekä tiedä yhtään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tulevan syksyn Kaitsu keskittyy mediatyöhön ja keskenjääneiden projektien loppuun viemiseen. Mirvan työhön kuuluu ennen kaikkea Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan opiskelijoista vastaaminen ja heidän mentorointi. Meillä on ollut tänä vuonna huikean hyvät opiskelijat täällä apunamme. He ovat olleet todellinen kiitosaihe. Iso kiitos Lasnamäen ja Hiiumaan nuorisotyön harppauksista eteenpäin kuuluu heille.

Viimeistään kesäkuun lopussa 2019 meidän on EU:n lainsäädännön takia palattava Suomeen. Mihin päin Suomea, mihin asuntoon, mihin tehtäviin, mihin kouluihin? Kaikki on tällä hetkellä avoinna. Jos Herra suo, haluaisimme jatkaa vielä lähetystyössä, mutta onko meidän kokemuksellemme ja taidoillemme tarvetta vielä jossain ja miten lapsemme muutosta uuteen kulttuuriin selviäisivät, sitä emme vielä tiedä. Pyydämmekin, että rukoilisitte koko perheemme puolesta. Josko Herra hieman raottaisi meille mihin suuntaan hän meitä haluaa tulevaisuudessa johdattaa.

3. Pieni, mutta meille tärkeä pyyntö

Vielä yksi pieni meille tärkeä asia. Mutta ennen sitä: ISO KIITOS! Kiitos, että olet ollut viimeiset vuodet kanssamme Suuressa mukana, seurakuntaa perustamassa! Iso kiitos, että olet muistanut meitä rukouksin ja uhrannut omastasi meidän työmme hyväksi. Kiitos kaikille nimikkoseurakunnillemme ja kaikille teille muille seurakunnilla ja ryhmille, joihin olemme kuluneiden vuosien aikana tutustuneet. Olemme kiitollisia teistä jokaisesta! Toivomme, että yhteinen matkamme jatkuu vielä ensi vuoden jälkeenkin.

Ja sen takia meillä onkin sinulle pieni pyyntö. EU:n tietoturvalakien uudistumisen johdosta saamme tulevaisuudessa lähettää rukouskirjeitämme vain niille renkaamme jäsenille, joiden voimme osoittaa meiltä kirjeen tilanneen. Osa teistä on tilannut kirjeen kotisivuiltamme tai Facebook-sivuiltamme. Teille tulevat kirjeemme jatkossakin. Mutta osa teistä on ollut mukanamme jo lähes 15 vuotta! Niitä paperisia yhteystietolistoja, joita lähettikurssilla ja myöhemminkin keräsimme, ei enää ole olemassa. Niinpä pyydämme sinua vastaamaan tähän viestiin ja kertomaan meille, että haluat rukouskirjeemme jatkossakin omaan sähköpostiisi. Jos emme sinusta kuule, tahdomme kiittää sinua mukanaolosta, mutta tulevaisuudessa emme voi enää kirjeitämme sinulle lähettää. Toivomme, että mahdollisimman moni teistä lähettää vastausviestin ja yhteinen matkamme saa vielä jatkua. 

Lappalaiset
Viimsissä 22.5.2018

 
 

Saagem tuttavaks!

Hei! Olen Taija, Lasnamäen uusin harjoittelija.

Lue blogi »
 
 

Pühalepan rukoushuoneella

Veljesseurakunta on tullut tutuksi hiidenmaalaisen Remmelgin perheen kautta.

Lue blogi »
 
 
 
 

Haluatko rukouskirjeemme jatkossakin sähköpostiisi?

EU:n tietoturvalakien uudistuessa pyydämme sinua vastaamaan meille tähän viestiin ja kertomaan, mikäli haluat rukouskirjeemme jatkossakin! Ja kuulemme sinusta muutenkin mielellämme!

Lappalaiset »
 
 

Broccolo Romanescoa ja Penne pastaa

Maukas resepti Mirvan keittiöstä.

Tutustu reseptiin »
 
 
 
 
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys Opistotie 1 as 1 Ryttylä 12310 Finland
Lue selaimella   Asetukset   Peruuta tilaus
Facebook   RSS
 
  Email Marketing Powered by MailChimp