Seurakuntavaalien tulokset

Seurakuntavaalien tulokset on vahvistettu 21.11. Löydät tulokset seurakunnittain tältä sivulta tai kirkon yhteisiltä vaalisivuilta www.seurakuntavaalit.fi/tuloksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Kiitos kaikille äänestäneille ja ehdokkaille!

Miten tulos lasketaan

Suhteellisessa vaalitavassa ehdokaslistan saama äänimäärä vaikuttaa ehdokkaan sijoittumiseen tuloksissa. Kukin saman ehdokaslistan ehdokas saa henkilökohtaisten äänimääriensä perusteella vertausluvun (ensimmäinen listan koko äänimäärän, toinen puolet siitä, kolmas kolmanneksen, neljäs neljänneksen ja niin edelleen). Eri ehdokaslistoilla olevat ehdokkaat tulevat valituiksi verauslukujensa osoittamassa järjestyksessä.

Tulokset seurakunnittain

 

Espoon äänestysprosentti on 11,3

Espoon seurakuntavaaleissa äänesti 11,3 prosenttia äänioikeutetuista. Uurnilla kävi yhteensä 14 825 ihmistä. Äänestysvilkkaus oli jonkin verran matalampi kuin vuoden 2014 vaaleissa, jolloin äänestysprosentti oli 12,5. Vaalien äänestysprosentit seurakunnittain (suluissa edellisten vaalien prosentti)

  • Tapiolan seurakunta 14,8 % (15,6)
  • Espoonlahden seurakunta 11,7 % (13,1)
  • Olarin seurakunta 10,5 % (12,6)
  • Esbo svenska församling 10,6 % (12,0)
  • Espoon tuomiokirkkoseurakunta 10,9 % (11,8)
  • Leppävaaran seurakunta 9,8 % (10,4)

Espoossa seurakuntavaaleissa valitaan 61 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon ja jäsenet kunkin kuuden seurakunnan seurakuntaneuvostoihin.

 

Huom! Alla oleva tulostaulukko päivittyy sitä mukaan kun seurakuntien vaalilaskenta valmistuu. Lopullinen tulos on vasta silloin kuin kaikki Espoon kuuden seurakunnan vaalilaskenta on valmistunut.