Antti Maliselle viranhoitomääräys Olarin kirkkoherran virkaan

Espoon tuomiokapituli on istunnossaan 19.5.2022 antanut Antille viranhoitomääräyksen Olarin kirkkoherran virkaan ja hän astuu kirkkoherran virkaan 1.10.2022 alkaen. Piispa Kaisamari Hintikka asettaa uuden kirkkoherran  virkaan  juhlamessussa Olarin kirkossa 30.10.2022.

 

Vaaliin liittyvät tiedotteet

Antti Malinen valittiin Olarin seurakunnan kirkkoherraksi

5.4.2022 18.00


Olarin seurakuntaneuvosto on valinnut seurakunnan kirkkoherran virkaan Olarin seurakunnan seurakuntapastori Antti Malisen.

Kirkkoherran vaalissa annettiin 16 ääntä, jotka jakaantuivat seuraavasti: Antti Malinen sai 11 ääntä ja Heidi Zitting 5 ääntä.

Malinen on syntynyt vuonna 1980. Hän on toiminut vuodesta 2006 Olarin seurakunnan pappina useilla eri työaloilla, viimeksi rippikoulutyössä ja hallinnossa sekä osa-aikaisena vs. kirkkoherrana vuodesta 2020. Malinen on toiminut myös työalasihteerinä kirkkohallituksessa sekä uskonnon, historian, psykologian ja filosofian opettajana.

Koulutukseltaan Antti Malinen on teologian maisteri ja kirkkohistorian tohtoriopiskelija. Hänellä on myös humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto historiasta.

Olarin seurakunnan kirkkoherran virkaa haki kaikkiaan seitsemän pappia, joista kaksi veti hakemuksensa pois kesken vaalin. Seurakuntalaiset pääsivät tutustumaan hakijoihin kahden vaalipaneelin ja seurakunnan vaaliverkkosivujen kautta. Vaaliprosessia johti tuomiokapitulin nimeämä vaalin valmistelija, lääninrovasti Mimosa Mäkinen.

Kun seurakuntaneuvoston päätös on tullut lainvoimaiseksi, Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antaa viranhoitomääräyksen uudelle kirkkoherralle. Antti Malinen aloittaa virassa 1.10.2022, jolloin Olarin seurakunnan nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää vanhuuseläkkeelle. Piispa Kaisamari Hintikka asettaa uuden kirkkoherran virkaan juhlamessussa Olarin kirkossa 30.10.2022.

Olarin seurakunta on yksi Espoon kuudesta seurakunnasta. Seurakunnassa on noin 27 000 jäsentä ja 55 työntekijää.

2.2.2022 08.25

Neljä jatkoon Olarin kirkkoherran vaalissa

Petri Laitinen, Antti Malinen, Kaisa Yletyinen ja Heidi Zitting kutsuttiin toiselle haastattelukierrokselle. 

Olarin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 1.2.2022, että neljä hakijaa kutsutaan soveltuvuustutkimukseen ja toiselle haastattelukierrokselle Olarin kirkkoherran vaalissa. Jatkoon etenivät Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen, Olarin seurakunnan seurakuntapastori Antti Malinen, Leppävaaran seurakunnan seurakuntapastori Kaisa Yletyinen ja Tapiolan seurakunnan seurakuntapastori Heidi Zitting. 
 
Lopullinen harkinta tehdään kaikkien hakijoiden kesken, eli myös Espoon seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori Markku Elo on mukana vaaliprosessissa loppuun saakka. Virkaan saatiin kaikkiaan seitsemän hakemusta. Kaksi hakijaa veti hakemuksensa pois ennen haastatteluja.
 
Kirkkoherraehdokkaat on esitelty Olarin seurakunnan verkkosivuilla. Myös 29. tammikuuta pidetty paneeli on katsottavissa Olarin seurakunnan YouTube-kanavalla koko vaaliprosessin ajan. Toinen vaalipaneeli järjestetään Olarin kirkossa lauantaina 12. maaliskuuta kello 16. 
 
Olarin kirkkoherran vaali on välillinen, eli seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran. Lopullisen valinnan kirkkoherrasta seurakuntaneuvosto tekee suunnitelmien mukaan huhtikuussa.
 
Olarissa kirkkoherralta odotetaan osaamista mm. strategisessa johtamisessa, erilaisten kulttuurien huomioimisessa, asiantuntijoiden henkilöstöjohtamisessa ja viestinnässä. Tärkeänä pidetään myös, että kirkkoherra pitää kirkon sanomaa Jumalan rakkaudesta esillä rohkeasti ja monikanavaisesti.
 
Olarin seurakunta on yksi Espoon kuudesta seurakunnasta. Seurakunnassa on noin 27 000 jäsentä ja 55 työntekijää. Uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta, kun nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää vanhuuseläkkeelle.

 

11.1.2022 12.13

Olarin kirkkoherraehdokkaat vaalipaneelissa 29. tammikuuta

Seurakuntalaiset voivat ehdottaa omia kysymyksiään vaalipaneeliin. 

Olarin kirkkoherranvaali etenee. Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on todennut, että kaikki Olarin seurakunnan kirkkoherran virkaa hakeneet ovat kelpoisia virkaan. Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran huhtikuussa. Yleisölle avoimet vaalipaneelit järjestetään tammi- ja maaliskuussa.
 
Seurakuntalaiset pääsevät kuulemaan hakijoita ensimmäisen kerran 29. tammikuuta klo 18 järjestettävässä vaalipaneelissa. Koronatilanteen vuoksi paneeli lähetetään suoratoistona Olarin seurakunnan YouTube-kanavalla. Paneelissa kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät ja heitä haastatellaan vuorotellen etukäteen laadituin kysymyksiin.  Seurakuntalaisilla on myös mahdollisuus ehdottaa kysymyksiä paneeliin. Omat ehdotuksensa voi lähettää seurakunnan verkkosivuilla olevan verkkolomakkeen kautta 20.1.2022 mennessä.
 
Olarin kirkkoherran virkaa hakevat

Espoon seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori Markku Elo
Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen
Olarin seurakunnan II seurakuntapastori Antti Malinen
Leppävaaran seurakunnan II seurakuntapastori Kaisa Yletyinen
Tapiolan seurakunnan V seurakuntapastori Heidi Zitting.
 
Olarin kirkkoherran vaali on välillinen, eli seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran. Seurakuntaneuvosto arvioi ehdokkaita kokouksessaan 1. helmikuuta haastattelukierroksen, ennakkotehtävien ja ensimmäisen vaalipaneelin jälkeen. Toinen vaalipaneeli järjestetään Olarin kirkossa lauantaina 12. maaliskuuta kello 16. Lopullisen valinnan kirkkoherrasta seurakuntaneuvosto tekee alustavan suunnitelman huhtikuussa.
 
Olarissa kirkkoherralta odotetaan osaamista mm. strategisessa johtamisessa, erilaisten kulttuurien huomioimisessa, asiantuntijoiden henkilöstöjohtamisessa ja viestinnässä. Tärkeänä pidetään myös, että kirkkoherra pitää kirkon sanomaa Jumalan rakkaudesta esillä rohkeasti ja monikanavaisesti.
 
Olarin seurakunta on yksi Espoon kuudesta seurakunnasta. Seurakunnassa on noin 27 000 jäsentä ja 55 työntekijää. Uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta, kun nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää vanhuuseläkkeelle.

(Muokattu 13.1.2022. Hakemuksensa pois vetäneen hakijan nimi poistettu.)

(Muokattu 14.1.2022. Hakemuksensa pois vetäneen hakijan nimi poistettu.)

 

14.12.2021

Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin päätös 

Olarin seurakunnan kirkkoherran viran hakijat ja lausunto

Tuomiokapituli on todennut, että Olarin seurakunnan kirkkoherran virkaa hakeneet
Espoon seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori Markku Elo,
Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen,
Olarin seurakunnan II seurakuntapastori Antti Malinen,
Salon seurakunnan IV kappalainen Ari Oinas,
Kokemäen seurakunnan vs. kirkkoherra Timo Waris,
Leppävaaran seurakunnan II seurakuntapastori Kaisa Yletyinen ja
Tapiolan seurakunnan V seurakuntapastori Heidi Zitting
ovat kelpoisia virkaan ja antanut asiasta lausunnon Olarin seurakunnan seurakuntaneuvostolle.

 

12.11.2021

Seitsemän hakijaa haluaa kirkkoherraksi Olarin seurakuntaan

Olarin seurakunnan kirkkoherran virkaan tuli hakuajan päättymiseen 12.11.2021 klo 15 mennessä seitsemän hakemusta.

Virkaa ovat hakeneet

  • Markku Elo 
  • Petri Laitinen 
  • Antti Malinen 
  • Ari Oinas 
  • Timo Waris 
  • Kaisa Yletyinen 
  • Heidi Zitting 

13.10.2021

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut Olarin seurakunnan kirkkoherran viran haettavaksi.

Hakuaika päättyy 12.11.2021. 

Virka toteutetaan välillisenä eli seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran keväällä 2022.  Uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässään 1.10.2022, kun nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää vanhuuseläkkeelle.
 
Kirkkoherran virkaa voivat hakea papit, jotka ovat suorittaneet pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon. Lisäksi seurakuntaneuvosto on määritellyt erityiset tarpeet, jotka otetaan huomioon arvioitaessa hakijoiden sopivuutta kyseiseen virkaan.  Olarissa kirkkoherralta odotetaan osaamista mm. strategisessa johtamisessa, erilaisten kulttuurien huomioimisessa, asiantuntijoiden henkilöstöjohtamisessa ja viestinnässä. Tärkeänä pidetään myös, että kirkkoherra pitää kirkon sanomaa Jumalan rakkaudesta esillä rohkeasti ja monikanavaisesti. 
 
Olarin seurakunta on yksi Espoon seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Olari on tiivis metroradan varrella ja meren läheisyydessä sijaitseva moderni kaupunkiseurakunta. Jäseniä seurakunnassa on 27 000 ja työntekijöitä 55. Seurakunta on tunnettu monipuolisesta jumalanpalveluselämästä, rikkaasta musiikkitoiminnasta ja uudenlaisesta työotteesta kauppakeskus Isossa Omenassa sijaitsevassa Chapple-tilassa.
 
Hakuilmoitus julkaistaan kokonaisuudessaan KirkkoHR-järjestelmässä: Hakuilmoituksen linkki

5.10.2021

Olarin seurakunnan seurakuntaneuvosto esittää kirkkoherran vaaliin välillistä vaalitapaa

Olarin seurakuntaneuvosto päätti 5.10. kokouksessaan äänin 13-4 , että se esittää kirkkoherran vaaliin välillistä vaalitapaa. Tällöin Olarin uuden kirkkoherran valitsee ensi keväänä seurakuntaneuvosto. Vaalitavasta päättää Espoon hiippakunnan tuomiokapituli, kun se julistaa viran haettavaksi todennäköisesti 12.10. kokouksessaan.

Lähes kaikki pääkaupunkiseudun kirkkoherran vaalit on viime vuosina järjestetty välillisinä. Myös seurakuntaneuvoston toimittamassa vaalissa seurakuntalaisille pyritään tarjoamaan mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin.

Seurakuntaneuvosto antoi 5.10. myös lausunnon siitä, millaista kirkkoherraa Olarin seurakunta tarvitsee. Olarissa kirkkoherralta odotetaan osaamista mm. strategisessa johtamisessa, erilaisten kulttuurien huomioimisessa, asiantuntijoiden henkilöstöjohtamisessa ja viestinnässä. Tärkeänä pidetään, että kirkkoherra pitää kirkon sanomaa Jumalan rakkaudesta esillä rohkeasti ja monikanavaisesti.

____________

Tietoa Espoon seurakunnista löytyy täältä: www.espoonseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/tietoa-espoon-seurakunnista.

____________

Kerro mielipiteesi kirkkoherranvaalista

On tärkeää, että myös seurakuntalaiset ilmaisevat kantansa vaalitavasta seurakuntaneuvoston jäsenille ennen asian käsittelyä. Seurakuntaneuvoston jäsenten yhteystiedot löytyvät Espoon seurakuntien verkkosivuilta.