Hyppää sisältöön

Seurakuntavaalit 2022

 

Asetu ehdolle nyt!

Haluatko vaikuttaa kotiseurakuntasi asioihin? Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa! Ehdokasasettelu on käynnissä ja jatkuu 15.9.2022 asti. Ohjeet ehdolle asettumiseen löydät täältä.

Ehdokkaan on oltava seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022.
 

Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakunnan tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle.

Espoossa on kuusi seurakuntaa ja ne kuuluvat Espoon seurakuntayhtymään, minkä vuoksi Espoossa toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoihin, jotka johtavat seurakuntien toimintaa.

Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat edustajat kirkolliskokoukseen, joka on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylin päättävä elin. 

Lisätietoja valtakunnallisilta vaalisivuilta.

Seurakunnan luottamustehtävään hakeutuvan on oltava kiinnostunut kirkon toiminnan nykytodellisuuden ja edessä olevien haasteiden näkymistä seurakunnan jäsenten näkökulmasta sekä näihin muutostarpeisiin ratkaisujen hakemisesta. Ratkaisut eivät löydy yhden ihmisen ajattelun tuloksena vaan rakentavan yhteistyön kautta. Yhteiskunnan rakenteita ravistellaan eikä siitä ravistelusta ulkopuolella ole myöskään kirkko.

Espoolaisen luottamushenkilön terveiset ehdokkuutta harkitsevalle.

Seurakuntavaalit Espoossa

 

Ehdokasasettelu päättyy
15.9.2022 klo 16

Vaalipäivä
20.11.2022

Ennakkoäänestys
8.-12.11.2022
 

Kelpo, hyvä, pyhä. Asetu ehdolle sellaisena kuin olet.

#seurakuntavaalit

Kirkko&Kaupunki

// ]]>