Hyppää sisältöön

Tervetuloa kirkkoherranvaalisivuillemme 

 

mieshenkilön kasvot, vakava ilme
Ari Paavilainen valittu
Espoon tuomiorovastiksi

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi 11.5.2021 seurakunnan kirkkoherran virkaan Tampereen Harjun seurakunnan kirkkoherran Ari Paavilaisen. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra on samalla Espoon hiippakunnan tuomiorovasti ja Espoon tuomiokapitulin varapuheenjohtaja.

Ari Paavilainen on syntynyt vuonna 1967. Hän on toiminut yli 10 vuotta Sastamalan seurakunnan kirkkoherrana ja vuodesta 2019 alkaen Harjun kirkkoherrana. Paavilainen on kokenut työyhteisökonsultti ja Tampereen seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

Paavilaisen ohella virkaa haki kolme muuta ylemmän pastoraalitutkinnon suorittanutta pappia. Heistä yksi perui hakemuksensa vaaliprosessin alkuvaiheessa.

Kokoontumisrajoituksista johtuen seurakuntalaiset saattoivat tutustua hakuprosessin aikana ehdokkaisiin vain striimatun paneelin, striimatun hiljaisen viikon hartauden ja seurakunnan vaaliverkkosivujen kautta. Vaaliprosessia johti tuomiokapitulin nimeämä vaalin valmistelija, lääninrovasti Kalervo Salo.

Vaalituloksen vahvistaa Espoon hiippakunnan tuomiokapituli. Paavilainen aloittaa virassa 1.10.2021, jolloin Espoon nykyinen tuomiorovasti Antti Kujanpää jää täysin palvelleena eläkkeelle.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on pinta-alaltaan yli puolet Espoosta. Seurakuntaan kuuluu yli 45 000 jäsentä, ja se on Suomen ev.lut. kirkon viidenneksi suurin seurakunta. Työntekijöitä on 100.
 

Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä>>

 

Kirkkoherranvaalin ehdokkaat ovat aakkosjärjestyksessä.
Seurakuntaneuvosto on 9.3. kokouksessaan päättänyt hakijoiden hakemuksiin, tuomiokapitulin lausuntoon ja ensimmäiseen henkilöhaastatteluun perustuen, että vaalien valmistelua jatketaan tässä vaiheessa Ari Paavilaisen ja Elina Perttilän kanssa. Ehdokkaiden esittelyihin pääsee painamalla ehdokkaan nimeä.
  
•    Hyvinkään seurakunnan kappalainen, TL Petteri Kerko Linkki avautuu uudessa välilehdessä
•    ​​​​​​Tampereen Harjun seurakunnan kirkkoherra, TM Ari PaavilainenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
•    Malmin seurakunnan hallintopastori, TT Elina PerttiläLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

KalenteriinLinkki avautuu uudessa välilehdessä
YhteystietoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä
PalautelomakkeeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muualla verkossa:
Espoon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Espoon seurakuntien päätöksenteon sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

// ]]>