Matasaaren kappeli

Mataskär

Matasaarentie 3 , 02380 Espoo

Matasaaren kappeli

Matasaaren leirikeskuksen kappelissa Espoon Suvisaaristossa on mahdollista järjestää kastejuhlia, häitä ja perhejuhlia ympäri vuoden.

Matasaaren kappelin ja leirikeskuksen varaukset hoitaa Kamb Catering (p. 044 797 3388 ti–to klo 12–16, kambcatering@gmail.com). Leirikeskuksen ja kappelin omistaa säätiö Mataskärstiftelsen.

Matasaaren leirikeskuksella on omat verkkosivut osoitteessa www.mataskar.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Siellä mainitaan mm. yhteystiedot ja ajo-ohjeet sekä kerrotaan paikan historiasta.

Matasaaren leirikeskuksen tiloja ovat päärakennus, majoitustilat, kappeli ja sauna. 1800-luvun lopulta oleva päärakennus on aikaisemmin toiminut kansakouluna. Päärakennuksen toisessa siivessä on kokoustila, ruokailutila ja keittiö. Tämä osa taloa korjattiin perusteellisesti vuonna 2003. Toisessa siivessä on kolme makuuhuonetta, joihin voidaan majoittaa 18 henkilöä.

Ruokasalissa tarjoillaan aamiaista, lounasta, kahvia ja päivällistä.

Vuonna 1977 rakennetussa majoitustilassa on 11 huonetta 38 yöpyjälle. Suihku- ja wc-tilat ovat käytävällä. Rakennuksessa on myös takkahuone ja pieni keittokomero.

Piispa Erik Vikström vihki Matasaaren kappelin helluntaipäivänä 30. toukokuuta 1993. Kappeliin mahtuu 100 henkilöä. Suomenlahti alttaritauluna, kappeli toimii tunnelmallisena tilana hartaus- ja musiikkitilaisuuksissa sekä hiljentymisessä. Kappelia voidaan myös varata vihki-, kaste- ja siunaustilaisuuksia varten.

Rannalla on puulämmitteinen sauna.

www.mataskar.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä