Leppävaaran seurakunnan nimikkolähetit
 

Suomen Lähetysseura (SLS) Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Arminen Hilkka

Paikka: Papua-Uusi-Guinea

Aika: 20012021

Lisätiedot:

Diplomi-insinööri Hilkka Arminen on raamatunkäännöstyössä Papua-Uudessa-Guineassa, jossa puhutaan yli 800 kieltä. Hilkka kääntää Raamattua urat-kielelle yhdessä muiden kääntäjien kanssa. Urat-kieltä puhuu noin 7000 ihmistä. Paikallinen kattojärjestö on Summer Institute of Linguistics.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Yhteystiedot: hilkka.arminen@felm.org

Tue Hilkan työtä ja tilaa kirje itsellesi täältä: https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/ystavarengas/liity-ystavarenkaaseen/ 
 

Lehtelä Petronella

Paikka: Israel

Aika: 1.5.20212022

Lisätiedot:

Petronella Lehtelä on toiminut rauhankasvatuksen neuvonantajana Israelissa syksystä 2020 ja tuli Leppävaaran seurakuntaan nimikkolähetiksi 1.5.2021. Työssään Petronellaa erityisesti innostaa lasten ja nuorten hyvinvointia edistäminen pitkällä tähtäimellä. Koska hän uskoo, että ”rauhankasvatus edistää lasten ja nuorten monialaista ja luovaa ajattelua, joka elämän käännekohdissa näkyy lisääntyneenä resilienssinä sekä avaa uusia polkuja ja näkökulmia. Toisaalta lasten ja nuorten hyvinvointia edistämällä voidaan tukea myös koko alueen positiivista ja rauhanomaista kehitystä”.

Yhteystiedot: petronella.lehtela@felm.org

Tue Petronellan työtä ja tilaa kirje itsellesi:  https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/ystavarengas/liity-ystavarenkaaseen/ 

 

Tynkkynen Katja

Paikka: Bolivia

Aika: 1.5.2021

Lisätiedot: Katja Tynkkynen on hankehallinnon ja viestinnän asiantuntija. Hänen työnkuvaansa kuuluu työalueen (Kolumbia, Bolivia ja Venezuela) tiedotustyön suunnittelu, koordinointi ja toteutus sekä lähetysseuran kummityön vahvistaminen. Katja kertoo työstään näin: ”Iloitsen päästessäni tekemään työtä, jossa voin omalla pienellä panoksellani olla mukana edistämässä oikeudenmukaisen rauhan rakentamista sekä ihmisoikeuksien toteutumista. Lasten oikeudet ovat minulle sydämen asia.

Yhteystiedot: katja.tynkkynen@felm.org 

Tue Katjan työtä ja tilaa kirje itsellesi: https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/ystavarengas/liity-ystavarenkaaseen/
 

Väisänen Katariina

Paikka: Thaimaa ja Myanmar

Aika: 1.5.202112.2022

Lisätiedot:

Katariina on työskennellyt alueellisen hankehallinnon asiantuntijana vuodesta 2021 ja tuli Leppävaaran seurakunnan nimikkolähetiksi toukokuussa. Työstään hän kertoo näin: "Haluan olla mukana rakentamassa globaalia kirkkoa, joka toimii tinkimättömästi rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Kaakkois-Aasiassa kirkko tavoittaa ihmisiä, joille ei ole paikkaa yhteiskunnassa eikä aina edes omassa perheessä. Uskon oppivani näiltä kristityiltä paljon siitä, miten voimme välittää toivoa ja lieventää kärsimystä riippumatta siitä, missä elämme."

Yhteystiedot: katariina.vaisanen@felm.org 

Tue Katariinan työtä ja tilaa kirje itsellesi täältä:  https://felm.suomenlahetysseura.fi/lahjoita/ystavarengas/liity-ystavarenkaaseen/

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (Sekl)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Heidi ja Markus

Paikka: Kreikka

Aika: Vuodesta 2020

Lisätiedot: Heidi ja Markus tekevät pakolaistyötä farsinkielisten pakolaisten keskuudessa. Työssä palvellaan pakolaisten henkisiä, hengellisiä ja aineellisia tarpeita.

Tue Heidin ja Markuksen työtä, tilaa kirje sähköpostiisi täältä: https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/markus-ja-heidi-pakolaistyohon/ 
 

Palosaari Pekka

Paikka: Venäjä, Sodder

Aika: Vuodesta 2003

Lisätiedot:

Pastori Pekka Palosaari toimii seurakuntatyössä vanhempana pappina Sodderin seurakunnassa. Työmuotoina ovat jumalanpalvelukset, rippikoulut, leirit, lasten ja vanhusten kerhot sekä diakoniatyö. Avustavana yhteistyökumppanina on Karjalan Abuniekat -yhdistys.

Karjalatyön lähetysillat Palosaarten kanssa Perkkaan kappelilla kerran kuukaudessa syksyllä 2021 maanantaisin klo 1821 seuraavina päivinä: 6.9., 4.10., 1.11. ja 13.12.

Yhteystiedot:

Pekka Palosaari
Maruntie 37 B
03430 JOKIKUNTA
Tel. (09) 541 5610, 040 968 3115

Tue Pekan työtä, tilaa itsellesi lähettikirje täältä: jasenkirje@abuniekat.org 
Viimeisimmän kirjeen näet täällä: Itä-Karjalan Abuniekat ry

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa)Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Vähäsarja Jari

Paikkatyöskentelee Suomesta käsin

Aika: 2013—2021

Lisätiedot:

LVI-insinööriksi sekä radio- ja tietoliikennetekniikan diplomi-insinööriksi kouluttautunut Jari Vähäsarja työskenteli useita vuosia TWR:n Euroopan, Pohjois-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian alueen teknisellä osastolla. Syksyllä 2019 hän siirtyi OM East- lähetysjärjestön palvelukseen. Hänen nykyinen työnsä liittyy projektien hallintaan sekä digitaalisen median kehitykseen ja koulutukseen.

Yhteystiedot: jari.vahasarja@sansa.fiwww.sansa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, www.twreurope.orgLinkki avautuu uudessa välilehdessä, www.twr.orgLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tue Jarin työtä, tilaa kirje itsellesi: https://sansa.fi/lahjoituskohteet/vahasarjat/ 

Silva da Miia

Paikka: Irlanti

Aika: Vuodesta 2021

Lisätiedot:

Miia da Silva aloitti vuoden 2021 alusta Trans World Radion eli TWR:n Euroopan sekä Keski-Aasian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan Toivoa naisille -työn koordinaattorina. Miia on toiminut TWR:llä erilaisissa tehtävissä vuodesta 2017.

Yhteystiedotmiia.dasilva@sansa.fiwww.sansa.fi www.twreurope.org  www.twr.org 

Tue Miian työtä, tilaa kirje itsellesi täältä: Liity ystävärenkaaseen - Sansa

Miia da Silva - Sansa
 

Lähetysyhdistys Kylväjä (Kylväjä)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Liedenpohja Marja & Risto

Paikka: Ukraina, Odessa

Aika: Vuodesta 2006

Lisätiedot:

Diplomi-insinööri Risto Liedenpohja ja venäjän kielen opettaja Marja Liedenpohja tekevät evankelioimistyötä juutalaisten parissa Odessassa. Työhön kuuluu myös kirjallisuus- ja raamattuvideotyö. Yhteistyökumppaneina ovat Jews for Jesus -järjestö ja paikalliset seurakunnat.

Yhteystiedotrliedenpohja@yahoo.commliedenpohja@yahoo.comhttp://www.kylvaja.fihttp://www.kylvajablogi.fi

Tue Riston ja Marjan työtä, tilaa itsellesi heidän lähettikirjeensä: https://www.kylvaja.fi/liity-tilaa/
 

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Turunen Siiri ja Marko

Paikka: Saksa

Aika: Vuodesta 2017

Lisätiedot:

Marko palvelee pappina ja Siiri psykologina Hampurissa sijaitsevassa evankelis-luterilaisessa Kolminaisuuden seurakunnassa. Seurakuntalaisista lähes 80 % on lähtöisin Afganistanista, Iranista tai Pakistanista. Pakolaiset tarvitset monenlaista tukea uuden elämänsä alkutaipaleella kristittyinä. Yhteistyökirkkona on Saksan itsenäinen evankelis-luterilainen kirkko (SELK).

Yhteystiedot: marko.turunen@sley.fi; siiri.turunen@sley.fi 

Blogi: https://www.sley.fi/ajankohtaista/blogit/ 

Tue Siirin ja Markon työtä, liity kannattajaksi täältä: https://www.taivaallinenlahja.fi/siiri-ja-marko-turunen-saksassa 

 

Suomen Pipliaseura (Piplia)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Leppävaaran seurakunta tukee Pipliaseuran ”Lukutaitoa naisille Afrikassa” -ohjelmaa sekä raamatunkäännöshankkeita (ndonga, kwanjama) 20.12.2017 lähtien.