Hyppää sisältöön

Rippikouluilmoittautumisen ohjeistus​


Suosittelemme käyttämään selaimena Google Chromea, Microsoft Edgeä tai Mozilla Firefoxia. Sähköisen asioinnin valintapainikkeet ovat tietokoneversiossa aivan alareunassa, käytä oikealla olevaa ylös-alashissiä liikuttaaksesi kursori oikeaan kohtaan.

 1.       Klikkaa ilmoittautumislinkkiä osoitteessa https://www.espoonseurakunnat.fi/paheksuvakirahvi/rippikoulut.

 2.       Avautuu rekisteröinti/sisäänkirjautumisikkuna. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy (tunnistaudu vahvasti Espoon seurakuntien sähköiseen asiointiin (pankkitunnukset, mobiilikortti, mobiilivarmenne) ja luo oma käyttäjätunnus. Ota itsellesi talteen käyttäjätunnus/salasana, jatkossa kirjaudut niillä sähköiseen asiointiin).

Suositeltavaa on, että huoltaja kirjautuu sähköiseen asiointiin ja tekee ilmoittautumisen huoltajan roolissa, mutta luonnollisesti yhdessä rippikoululaisen kanssa.

Sähköisessä asioinnissa voit asioida suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Voit vaihtaa kielen sähköisen asioinnin oikeasta yläkulmasta.

Mikäli käyttäjätunnus ja salasana on unohtunut, klikkaa kohtaa ”Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi? ja toimi ohjeistuksen mukaan.

3.       Ilmoittautumislomake avautuu. Tee leirivalinnat ja klikkaa ”Jatka lomakkeelle”.

Kaverikimpassa on mahdollista ilmoittautua. Ryhmän ensimmäinen ilmoittautuu ilman kaverikoodia, mutta tekee leirivalinnat. Ilmoittautumisen vahvistusviestissä ilmoitetaan kaverinkimpan-koodi, joka tulee kimpan kavereille antaa. Kaverit klikkaavat omassa ilmoittautumisessa ”ilmoittaudu kaverikoodilla”-ruutua, jonka väri muuttuu lilaksi ja lisäksi avautuu tyhjä ruutu, johon tulee kirjoittaa kaverilta saatu kaverikoodi. Klikkaa ”Jatka lomakkeelle”painiketta.

Vahvistusviestissä näkyvä kaverikoodi.

Kaverikoodi on SMERQVBPJ2E6

Ryhmän henkilöiden lukumäärä: 1

Ryhmään voi ilmoittautua vielä 2 henkilöä.

Jos haluat kaverisi ilmoittautuvan samaan ryhmään kanssasi, anna hänelle yllä oleva kaverikoodi.

Ilmoittautumislomakkeella on kaverikoodi-kohta, johon koodin voi syöttää.                        

4.       Valitse ilmoittautumisen tekijän rooli, sen mukaan kuka on kirjautunut sähköiseen asiointiin.

Täytä lomake huolellisesti. Pakolliset kohdat on merkitty punaisella tähdellä. Ilmoittautumista ei pääse jatkamaan, mikäli pakollisia kohtia ei ole täytetty. Klikkaa ”Jatka tietojen tarkistukseen” tai mikäli haluat muokata (kaverikoodilla tilaisuuksia ei pysty muokkaamaan), klikkaa ”Palaa tilaisuuksien valintaan”.

5.       Tarkasta tiedot. Klikkaa ”Ilmoittaudu” tai mikäli haluat muokata lomaketta klikkaa ”Muokkaa lomaketta”.

6.       Ilmoittautumisesta lähteen vahvistusviesti sähköisessä asioinnissa kirjautuneena olleelle henkilölle. Hän näkee ilmoittautumisen myös omassa asioinnissa, klikkaa ”Oma asiointi” ja ”Ilmoittautumiset”. Ilmoittautumiset osiossa näkee ilmoittautumisen tilanteen. Ilmoittautumisen voi siellä myös perua tai sitä voi muokata. Rippikouluilmoittautumisen tietoja voi muokata/perua siihen asti, kunnes joku ilmoittautuja käyttää kyseiseen ilmoittautumiseen liittyvää kaverikoodia.

Huomioitavaa

Valitut tilaisuudet näkyvät ilmoittautumisessa tilaisuuksien valinta-sivulla, tietojen tarkastussivulla (1. ilmoittautuja) sekä sitten vahvistusviestissä.

Kaverikoodilla ilmoittautuessa lomakkeella näkyy ainoastaan koodi, eikä missään ilmoittautumisen vaiheessa leirivalintoja. 

Leirivalinnat ja kimppaan ilmoittautuneet henkilöt näkyvät vasta vahvistusviestissä sekä sähköisessä asioinnissa ”Omat tiedot”-> ”Ilmoittautumiset”. Mikäli tilaisuuteen on määritelty, niin vahvistusviesti tulee myös työntekijälle/ryhmäpostiin.

Maksut
Rippikoulun maksu veloitetaan verkkomaksulaskuna, joka Espoon seurakuntien sähköisessä asioinnissa. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumislomakkeelle on ilmoitettu ensimmäisen huoltajan tiedot. Ensimmäisestä huoltajasta tulee automaattisesti myös maksaja ja hänelle lähtee automaattisesti heräte sähköpostitse ja tekstiviestitse, kun lasku on maksettavissa sähköisessä asioinnissa. Rippikoulu laskutetaan ennen leirijakson alkua.

// ]]>