Puutarhatilkku-tekstiilinäyttely

ti 2.1. kello 08.00 - ti 16.1. kello 18.00

Tapiolan kirkko

Tekstiilitöitä

Satu-Merja Jalaksen tekstiilitöitä näyttelyssä Tapiolan kirkolla 1.1.–16.1.2018 ma-pe klo 8–21 ja la-su 8–18.

"Tammikuun talveen ja pimeään haluan tuoda kesän tuntua värikkäillä, iloisilla tekstiileillä. Käytän erilaisia tekniikoita. Osin värjään käsin kankaita, ompelen, applikoin, kirjailen, tikkaan koneella... Työt ovat valmistuneet eläkkeelle päästyäni pikku hiljaa muutaman vuoden aikana muiden tekniikoiden (mm. akvarelli, puutyöt) lomassa.

Kun suunnittelen tekstiilejä, pengon kangas- ja tilkkuvarastoani. Lopullinen työ voi olla aivan erilainen kuin suunniteltu. Tekemisen prosessissa työ "elää" ja muuttuu. Idea kehittyy. Myös kankaiden värjääminen tuottaa enemmän ja vähemmän hauskoja yllätyksiä. Kangas- ja tilkkuvarastoni on lisääntynyt muun ompeluharrastukseni myötä. Se on ehtymätön ideoiden lähde. Sormet aivan syyhyävät tekemään. Uusia kankaita en juuri osta, joitakin olen saanut ystäviltä. Harrastus on ekologista, kun voi käyttää olemassa olevaa materiaalia ja pienetkin tilkut voivat tulla näin hyötykäyttöön.

Toivon sen ilon, mikä itselläni on tekstiilejä valmistaessani, välittyvän myös katsojille. Haluan teoksillani tuottaa esteettistä mielihyvää."

- Satu-Merja Jalas 

 


Järjestäjä

Tapiolan seurakunta