Outouden laakso -elokuva ja keskustelutilaisuus

to 28.2. kello 18.00 - kello 20.00

Outouden laakso -elokuva ja keskustelutilaisuus

Kannukino, Kannusillankatu 4, Espoo

Espoon piispa Kaisamari Hintikka, Espoon kaupungin tekoälyasiantuntija Tomas Lehtinen ja elokuvaohjaaja Iiris Härmä keskustelevat tekoälyn vaikutuksesta elämäämme. Tilaisuuden aluksi nähdään Outouden laakso -elokuva, joka käsittelee tekoälyä.

Espoon kaupungin järjestämä yleisötilaisuus tekoälystä.  Tilaisuudessa esitetään espoolaisen Iiris Härmän helmikuun alussa ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva Outouden laakso, jota Espoon seurakunnat on tukenut Kirkon mediasäätiön kautta.

Yleisökeskustelua alustavat Espoon kaupungin tekoälyasiantuntija, data-analytiikkakonsultti Tomas Lehtinen ja Espoon piispa Kaisamari Hintikka. Elokuvaohjaaja Iiris Härmä on paikalla ja esittele elokuvansa.

Elokuvan traileri

Outouden laakso -elokuva havahduttaa pohtimaan ihmisyyden ja eettisyyden kysymyksiä keskellä meneillään olevaa, valtavaa teknologista murrosta. Tekoäly ja robotit sulautuvat osaksi arkeamme, ja teknologiset sovellukset tavoittavat jopa kaikkein intiimeimmän henkisen ja fyysisen olemassaolomme alueen.

Elokuva vie katsojan tapaamaan alan huippututkijoita, seksirobotin kehittäjää, kyborgia ja humanoidirobotteja. Näemme myös, miten lapset ja vanhukset kohtaavat ensi kerran robotin. Eettistä pohdintaa elokuvassa kuljettaa tekoälyn etiikan tutkija, tohtori Michael Laakasuo.

Tekoäly on tärkeä tuki kehitettäessä Espoon kaupungin tulevaisuuden palveluja. Koska tekoäly ja data-analytiikka koskettavat välillisesti kaikkia kansalaisia, Espoon kaupunki pitää tärkeänä kertoa ja keskustella avoimesti ja kansantajuisesti siitä, mistä tässä kaikessa on kyse.

Toinen tilaisuus perjantaina 22.3. klo 17–19 Espoon kaupunginmuseon Museopeda-tilassa, WeeGee-talossa (Ahertajantie 5, Espoo). Silloin keskustelijoina Iiris Härmä, Tomas Lehtinen ja Espoon kaupunginmuseon asiantuntija.


Järjestäjä

Espoon seurakunnat Espoon kaupunki

Katso myös

ke 20.3. klo 6.30 -7.30

Espoonlahden kirkko

Aamuvirkkujen rukoushetki

Aloita päiväsi hiljentymällä yksin ja yhdessä.
ke 20.3. klo 10.00 -12.00

Auroran kappeli

Café Aurora

kahvila
ke 20.3. klo 13.00

Olarin kappeli

Seniorikerho

Seniorikerho