Kristillinen ohjelma Helsinki Pride 2019

ma 24.6. kello 16.00 - su 30.6. kello 19.00

Eri paikoissa

Helsinki Pride 2019 -viikolle ovat Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakunnat sekä kristilliset järjestöt ja yhteisöt järjestäneet erilaista ohjelmaa.

MA 24.6.

• Kuntosalivuoro sukupuolivähemmistöön kuuluville klo 16.00-18.00 Alppilan kirkon kuntosalilla (Kotkankatu 2). Järjestäjinä Kallion seurakunta ja Kirkkonummen suomalainen seurakunta.

TI 25.6.

• Kristillinen tapaaminen sateenkaari-ihmisten vanhemmille klo 18.30-20.30 Snellussa Alppilan kirkolla (Kotkankatu 2). Järjestäjinä Snellu, Malkus ja Kirkkonummen suomalainen seurakunta

• ”Liikkeen sävelin” -yhteislaulutapahtuma klo 17.30 – 19.30 Karhupuistossa. Järjestäjänä MCC.

KE 26.6.

• Kristillinen sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tapaaminen klo 17.00-19.00 Alppilan kirkolla. Tapaaminen sukupuolivähemmistöön kuuluville kristityille sekä kristillisyydestä kiinnostuneille sukupuolivähemmistöön kuuluville. Illassa pohdimme Priden teemaan liittyen, että millaista liikehdintää kirkossa on sukupuolivähemmistöihin liittyen tapahtunut ja mitä vielä tulisi tapahtua. ukana nuorisotyönohjaaja Mio Kivelä (Kirkkonummen suomalainen srk), pastori Sami Suhonen (Vantaan srk-yhtymän yhteisen seurakuntatyön palvelut) ja yliopistopappi, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura ”Late” Mäntylä (Kirkko Helsingissä).

• Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n vertaistukitapaaminen klo 18.00 – 20.00 Uskontojen uhrien tuki ry:n toimisto (Suonionkatu 2).

TO 27.6.

• Suhdeluento sinkuille: Kumppanin kaipuu ja hyvän tunneyhteyden luominen klo 16.30-18.00 Snellussa Alppilan kirkolla (Kotkankatu 2). Luennoitsijat Titta Huotari perheneuvoja/paripsykoterapeutti ja Hensku Kettusaari, kouluttuja ja psykoterapeutti. Järjestäjät Vantaan perheneuvonta ja Snellu.

• Lauluja ja kertomuksia sateenkaarilampaista klo 18.00 Töölön kirkossa. Malmin enkelit ja Lissu and the Lost Sheep laulavat ja laulattavat pyhän hipaisemia poplauluja ja iskelmiä. Puheenvuoroja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilta suhteestaan kirkkoon, kristinuskoon ja hengellisyyteen. Puhujina Erik Hietava, Jenna Kainulainen, Hanna Mithiku ja Leimu Neittamo. Jatkoilla seurakuntasalissa tarjolla pientä purtavaa. Järjestäjänä Kirkko Helsingissä.

PE 28.6.

• Tapaaminen sukupuoleltaan moninaisille nuorille klo 15.00-17.30 Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksessa (Pasilanraitio 5). Yhdessäoloa transihmisille, intersukupuolisille, muunsukupuolisille, sukupuolettomille tai sukupuoltaan pohtiville noin 14-22 -vuotiaille nuorille.

• Malkus-iltapäivä klo 15.30-17.30 Kallion seurakuntakodilla (Siltasaarenkatu 28). Nykypäivän Stonewall - hengelliset ja uskonnolliset sateenkaari-ihmiset pois marginaalista. Teeman ja uusien ja vanhojen tuttujen tapaamisen ohessa pientä purtavaa.

• Haasteita suvun kanssa –tilaisuus klo 16.30-18.30 Perhesuhdekeskuksessa (Hämeentie 28). Vertaistuellinen tilaisuus kaikille hlbtiqa+-ihmisille, joiden lapsuusperhe tai muu lähipiiri on tuottanut suhtautumisellaan ja/tai toiminnallaan haasteita, pettymystä tai surua. Entä jos uskonto on tuonut haasteita?

Perhe- ja parispykoterapeutti Terhi Väisänen sekä yliopistopappi, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä pitävät alustuksen. Mahdollisuus keskustella sukulaisuussuhteisiin liittyvistä haasteista. Järjestäjinä Sateenkaariperheet ry, Perhesuhdekeskus ja Kirkko Helsingissä.

• Sateenkaarimessu 20 vuotta klo 18.00 Kallion kirkossa.

• Malkus: Pikadeitti sinkuille Kallion seurakuntakodilla (Siltasaarenkatu 28) klo 20.30-22.30. Ohjatussa pikadeitissä osallistujat keskustelevat pareittain lyhyesti ja ilmoittavat kiinnostuksestaan järjestäjille. Deitit sekä miehille, naisille että kaikille sukupuolille. Järjestäjänä Sateenkaariyhdistys Malkus.

LA 29.6.

• Pride-kulkue klo 12.00, kirkko mukana ”Luterilaisten Pride” -joukolla. Lähtö Senaatintorilta.

• Priden puistojuhla klo 13.00 Kaivopuistossa Konttikirkko päivystää ja tarjoaa läsnäoloa, hiljentymistä ja olemista.

SU 30.6.

• Pride-viikon messu klo 10.00 Helsingin tuomiokirkossa. Saarna Hanna Mithiku, Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja.

• Sateenkaariseurat klo 17.00 Helsingin Seuratuvalla (Salomonkatu 17 D, 2.krs., Kampin Autotalo) Veisataan Siionin virsiä ilman säestystä ja niiden väleissä kuullaan lyhyet puheet. Puhujina Suvi Korhonen, Matti Peiponen, Maija ja Arja Majuri sekä mahdollisesti Pekka Haavisto. Seurat kestävät noin tunnin ja niiden jälkeen on kahvitarjoilu. Kolehti kerätään Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön hyväksi.

Kristillinen ohjelma Helsinki Pride 2019


Järjestäjä

Espoonlahden seurakunta, Tapiolan seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Tuomiokirkkoseurakunta, Olarin seurakunta, Espoon seurakuntayhtymä, Esbo svenska församling

Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakunnat, Yhteys-liike, Malkus, Metropolican Community Church jne.

Monikulttuurisuustyön asiantuntija
Espoon seurakuntayhtymä
Seurakuntatyön erityispalvelut
09 8050 2512
Kirkkokatu 1 / PL 200
02771 Espoo

Katso myös

su 21.7. klo 11.00

Espoonlahden kirkko

Messu

Apostolien päivän aiheena on Herran palveluksessa. Saarna ja liturgia Teemu Reinikainen, avustava pappi Antti-Pekka Pesonen, kanttori TImo Lonka.
su 21.7. klo 11.00

Olarin kirkko

Messu

Liturgia ja saarna Antti Kruus, avustava pappi Tapio Suontakanen, kanttori Sanna Franssila.
su 21.7. klo 19.00

Espoon tuomiokirkko