Messu

su 6.10. kello 10.00
Tapiolan kirkko on suljettu peruskorjauksen ajaksi

Pyhäpäivää kutsutaan syksyn pääsiäiseksi. Syksyyn kuuluu kesän kaipaus ja pimenevät päivät. Raamatun lukukappaleet puolestaan puhuvat elämän voitosta kuolemasta ja valon voitosta pimeästä.

Messun toimittaa Anu Ristimäki, saarnaajana Ossi Tervonen ja kanttorina Liisa Malkamäki.

Kirkkokahveilla esitellään kirkon toukokuussa 2020 alkavan peruskorjauksen suunnitelmia. Aiheesta lisää verkossa: https://www.espoonseurakunnat.fi/uutiset/-/news/56264690/

Messun musiikista:
Tapiolan Laulu esittää messussa Bengt Johanssonin kuoroteoksen Pater Noster Uli Kontu-Korhosen johdolla.
Suomalainen säveltäjä Bengt Johansson (1914–1989) sävelsi Pater Nosterin vuonna 1968 Tapiolan kuorolle. Tapiolan Laulu on naiskuoro, jonka laulajista suuri osa on laulanut lapsena Tapiolan kuorossa, myös tätä Pater Nosteria. Johanssonin Pater Noster on Isä meidän rukous laulettuna latinaksi. Osittain laulamisen keskellä on modernin taidemusiikin tavoin puhetta, kuiskauksia, jopa huutoa ja kiljahduksia. Nekin äänet toki sopivat kirkkoon, messuunkin, kuten ne kuuluvat elämään. Näin kanttori totesi, kun kuoronjohtaja hieman empi, voidaanko sekin osuus ottaa messuun. Isä meidän -rukous on kaikille tuttu ja se löytyy suomeksi myös kirjallisena virsikirjan toiseksi viimeiseltä sivulta. Johanssonin Pater Noster kuullaan messussa saarnan jälkeen. Sen kesto on n. 5 min.

Bengt Johansson Pater Noster Tapiolan kuoron esittämänä.


Järjestäjä

Tapiolan seurakunta