Joulukonsertti Kiviniemi & Hynninen

ke 27.11. kello 19.00

Joulukonsertti Kiviniemi & Hynninen Olarin kirkko

Jorma Hynninen, baritoni, Kalevi Kiviniemi, urut. Sibelius - Ranta - Adam.

Liput  15€.  Käteisellä  ovelta  alkaen  klo  18

Taiteilijoiden  levyjä  myynnissä.

Olarin kirkossa kuullaan 27.11. suomalaisen säveltaiteen ehdottomaan kärkeen kuuluvien baritoni Jorma Hynnisen ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen klassisen tunnelmallinen joulukonsertti. Kyseiset taiteilijat ovat esiintyneet yhdessä jo vuosikymmeniä, maamme lisäksi mm. Japanissa, Saksassa ja Ruotsissa sekä julkaisseet useita yhteisiä levyjä.

 

Baritoni Jorma Hynnistä pidetään suomalaisen laulutaiteen historian suurimpana tulkkina kautta aikojen sekä poikkeuksellisen mittavan uran tehneenä ooppera-, lied- ja konserttilaulajana. Hänen kansainvälisen uransa merkittävimpiä näyttämöjä ovat olleet mm. New Yorkin Metropolitan, Milanon La Scala ja Wienin valtionooppera. Lisäksi Hynninen on laulanut useiden suomalaisten oopperoiden kantaesityksissä, joista monen päärooli on sävelletty nimenomaan häntä varten. Hynninen on toiminut myös mm. Savonlinnan oopperajuhlien sekä Suomen Kansallisoopperan taiteellisena johtajana. Vuonna 1990 Jorma Hynninen nimitettiin taiteilijaprofessoriksi.

 

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi on viime vuosina konsertoinut mm. Ranskassa Pariisin Notre Damen katedraalissa, St. Sulpicen ja Ste. Clotilden kirkoissa ja USA:ssa New Yorkin Saint John the Divinen katedraalissa. Konserttisaleissa häntä on kuultu mm. Korean Soulin Sejong Art Centerissä, Leipzigin Gewandhausissa, Moskovan Tšaikovski-salissa.

 

Levytyksiä Kiviniemi on tehnyt liki 200. Viimeisimpänä Kalevi Kiviniemen levynä on julkaistu cd-levy Mélancolie, jonka koko tuotto menee Fuga-levymerkin kautta Pariisin Notre Damen katastrofin vuoksi palkatta jääneiden työntekijöiden hyväksi katedraalin pääurkurin Olivier Latryn kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena.

 

Konsertin ohjelmassa mm. Jean Sibeliuksen 5 joululaulua. Konsertin päätösnumerona kuullaan suosittu Adamin Oi Jouluyö.

 

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijoiden levyjä. Kaikki maksut käteisellä.


Järjestäjä

Olarin seurakunta

Katso myös

la 7.12. klo 13.30

Soukan kappeli

Vennia Tayn piano-oppilaiden jouluinen konsertti

Konserttiin on vapaa pääsy. Väliaika klo 14.30-15.
la 7.12. klo 16.00

Tapiolan kirkko

Tapiolan kamarikuoro – Tulkoon joulu

Tunnelmallista musiikkia joulunodotukseen
la 7.12. klo 18.00

Espoonlahden kirkko

Major Big Band: Matka jouluun

Major Big Band ja Apa & Erika Niemelä. Vapaa pääsy.