Musiikkia taivaan ja ihmismielen holveista

la 22.2. kello 18.00
Espoonlahden kirkko

Kitarataiteilija Santeri Rautiaisen konsertti, säveltäjäniminä José, C.P.E. Bach, J.S. Bach, Dowland. Ohjelma 10 €.

Kitaristi Santeri Rautiaisen konsertissa vanhemman musiikin säveltäjät kohtaavat kuohuvan 1900-luvun. Moderni klassinen kitara tarjoaa portin barokin vallattomuuteen, sen melankolisiin huokauksiin ja vilpittömään puhuttelevaisuuteen. Impressionismin puitteissa kitaristin ja kitaran pitää unohtaa rajoituksensa ja sukeltaa ilmaisun kaleidoskooppiin.

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia; kesinä 2018-2019 hän soitti sooloresitaalit noin 30 kirkossa ympäri maata. Hän on esiintynyt viime aikoina myös Euroopassa. Kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin Piazzollan kuin mikrotonaalisen nykymusiikin parissa ja kantaesittänyt uutta musiikkia Uusinta- yhtyeen kanssa. Hän on esiintynyt Kamarikesä-, What Ever Works- Tampere Guitar Festival- ja Sipoon Äänet- musiikkifestivaaleilla.

Musiikillisen peruskivensä hän muurasi vuosina 2012-2018 opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, opettajinaan Ismo Eskelinen ja Otto Tolonen. Tärkeitä vaikutteita ovat olleet mestarikurssit Oscar Ghiglian, Jüdicael Perroyn, Manuel Barruecon ja David Russellin kanssa. Sibelius-Akatemian jälkeen hän on opiskellut Alicanten yliopiston kitaristeille suunnatussa mestariohjelmassa, ja syksystä 2019 alkaen hän on jatkanut musiikkiin tutustumista Carlo Marchionen johdolla Maastrichtin konservatoriossa.

Soitinrakentajansa Philipp Neumannin kanssa Rautiainen suunnittelee toteuttavansa tulevaisuudessa projektin, jonka tuloksena syntyy soitin, joka mahdollistaa klassisen kitaran soittotekniikoiden toteuttamisen elektronisessa äänimaailmassa. Hän myös haaveilee thereminin omistamisesta.


Järjestäjä

Espoonlahden seurakunta

kanttori
Espoonlahden seurakunta
Kipparinkatu 8
02320 Espoo