Eroryhmästä tukea toipumiseen ja elämän uudelleen rakentamiseen

ke 23.9. kello 16.00 - ke 23.9. kello 17.30
Rikkoutunut macaron-sydänleivos
Paikka: myöhemmin sovittavassa tilassa kokoontuen tai etänä Teamsin kautta, syksyn tilanteen mukaan

Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksessa alkaa eroryhmä syksyllä 2020. Ryhmä on on tarkoitettu erosta toipumiseen ja elämän uudelleen rakentamiseen. Ryhmä on avoin kaikille, myös sateenkaareville. Ryhmä on osallistujille maksuton. Toimimme suomen kielellä. Ajat: Keskiviikkoisin klo 16.00-17:30 23.9., 30.9., 7.10., 28.10., 11.11., 18.11., 25.11., 2.12., 9.12. 2020 ja seurantakerta 13.1.2021 Ryhmän jäsenyys edellyttää sitoutumista mielellään kaikkiin istuntoihin.

Ryhmäläiset haastatellaan ennen ryhmän alkua. 
Ohjaajat
Iiris Koskinen. TM, taideterapeutti, ryhmäpsykoanalyytikko (VET), integratiivinen nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapeutti, työnohjaaja. 
Paula Ruotsalainen. Perhepsykoterapeutti (VET), seksuaali- ja pariterapeutti, työnohjaaja.

Kaikki tapaamiset ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Pidämme lakisääteistä henkilötietorekisteriä. Psykoterapeutteina meillä on lainmukainen velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, jos epäilemme lapsen kasvun ja kehityksen vaarantuvan. Lisäksi olemme velvollisia ilmoittamaan, mikäli tiedämme vakavaa rikosta suunniteltavan. 

Työskentely
Työskentely tapahtuu keskustelemalla ryhmässä. Tarvittaessa voidaan käyttää toiminnallisia menetelmiä. 
Ennen ryhmään tulemista mieti itsellesi tavoite, mitä haluat ryhmässä tutkia ja työstää. Se tehostaa työskentelyä. Ole mahdollisimman konkreettinen. 
Tapaamisille on valmisteltu etukäteen teema. Keskustelu lähtee teeman ympäriltä, mutta voi edetä siitä muihin ryhmäläisille tärkeisiin aiheisiin. 
Ryhmässä noudatamme ns. kunnioittavan keskustelun periaatetta. Se tarkoittaa avoimuutta, vastavuoroisuutta ja myötätuntoa. Pyrimme kuuntelemaan toisiamme ja pidättäytymään toistemme loukkaamiselta. Jokainen puhuu omasta puolestaan, omista kokemuksistaan, ajatuksistaan ja tunteistaan. 

Palaute
Ryhmän vetäjinä toivomme jatkuvasti palautetta työstämme. Voit antaa sitä meille ryhmän istunnoissa tai niiden jälkeen kirjallisena. Istunnon jälkeen palautetta voi antaa ainoastaan ryhmän vetäjien toiminnasta. Muut aiheet keskustellaan ryhmän sisäisesti. Ryhmän lopussa kerätään osallistujapalaute. 

Yhteystiedot: 
perheneuvoja Paula Ruotsalainen
paula.ruotsalainen@evl.fi  puh. 050 4324091 


Järjestäjä

Espoon seurakunnat Espoon Perheasiain neuvottelukeskus

Ota yhteyttä

Perheneuvoja
Espoon seurakuntayhtymä
Yhteinen seurakuntatyö
Tapiolan Keskustorni, 9. krs
02100 Espoo