Matkamusiikkia-konsertti

su 25.10. kello 15.00
kuvassa neljä muusikkoa, kustakin kapea kasvokuva
Suvelan kappeli

Musiikkia kaukana kotoa ja matkan varrelta.

"Matkamusiikkia" esittää Le Musiciste in Viaggio -yhtye.

Le Musiciste in Viaggio

  • Kaisa Ruotsalainen & Anna Pohjola, viulut
  • Anna Pulakka, sello
  • Sanni Antikainen, koskettimet

Ohjelmassa: Purcell, Buxtehude, Lully, Caldara, Locatelli, Händel

Matkamusiikkia sisältää sellaisten säveltäjien musiikkia, joiden synnyinmaa ei ole sama kuin heidän musiikillinen kansallisuutensa. Barokkimusiikissa juuri nämä kansalliset tyylipiirteet ovat selvästi erottuvia. Välillä naapureiden tyyliä ihaillen matkittiin, toisinaan taas saatettiin kirjoittaa kokonaisia kirjoja, joissa ruodittiin ulkomaiden musiikkityylien mauttomuutta. Kuitenkin suuri osa muusikoista ja säveltäjistä oli ennakkoluulottomampia kuin tavallinen yleisö ja matkusteli ympäri Eurooppaa etsien vaikutteita omaan musiikkiinsa. Samalla he levittivät oman maansa kansallista tyyliä. Säveltäjät matkustivat myös töiden ja maineen kannustamina. Näistä syistä vanhan musiikin aikakaudelta löytyy lukuisia säveltäjiä, jotka tuotantonsa perusteella yhdistyvät synnyinmaansa sijaan toisiin kulttuureihin. Matkamusiikkia-ohjelmaan on kerätty yhteen näistä säveltäjistä tutuimpia, mutta muistutetaan myös muutamasta usein unohtuneesta retkestä.

Vapaa pääsy, ohjelma 5€ lähetystyön hyväksi SLS:n kautta. Kahvitarjoilu 2,50€ seurakunta-alueen musiikkitoiminnan hyväksi.

Tervetuloa!

Le Musiciste in Viaggio -yhtye
Vuonna 2019 perustetun vanhan musiikin ammattilaisyhtyeen ensisijainen tavoite ja toimintaperiaate on tehdä tunnetuksi barokin ajan runsasta triosonaattiohjelmistoa. Suomen yhä vireämmän vanhan musiikin kentällä vastaavaa vakituista kokoonpanoa ei ole. Triosonaatit ovat kuitenkin keskeinen ja tyypillinen musiikkimuoto barokin aikakaudella, ja tälle kahden viulun sekä kahden continuosoittajan muodostamalle yhtyeelle onkin sävelletty erittäin paljon ohjelmistoa aina 1600-luvun alkupuolelta 1700-luvun loppupuolelle asti.


Järjestäjä

Suvelan kappeli, Tuomiokirkkoseurakunta