Suvisunnuntain iltamusiikki

su 13.6. kello 19.00
kaksi naista soittaa viulua selät vastakkain
Espoon tuomiokirkko

VAIN VERKOSSA: Sofia Lindroos ja Marianne Maans kietovat viuluillaan ja laulullaan kansanmusiikin ja gregoriaanisen kirkkolaulun yhdeksi meditatiiviseksi kokonaisuudeksi.

Huom! Konsertti on vain verkossa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla 

Konsertin ohjelma esittelytekstin jälkeen. 
____________________

VALON SÄVELET

Sofia Lindroos, laulu & viulu; Marianne Maans, viulu & laulu

Kansanmusiikki ja gregoriaaninen kirkkolaulu kietoutuvat toisiinsa
____________________

Illassa kuullaan musiikkia Itämeren ympäristöstä: eestiläisruotsalaisia koraaleja, kansanmusiikkia ja -koraaleja Ruotsista ja Suomesta (molemmilla kielillä) sekä varhaista kirkkolaulua latinaksi mm. birgittalaislauluja Cantus sororumista (1400-luvun luostarin liturgiasta). 

Konsertti rakentuu kansanmusiikin ja varhaisen kirkkolaulun yhteisiin tekijöihin, joista kirkkomusiikin modukset muodostavat tärkeän lähtökohdan tyylien vuorovaikutukselle, improvisaatiolle ja uudelleenluomiselle. Lauluissa käytetyt latinan-, ruotsin- ja suomenkieli antavat musiikille sekä sakraalin että kansanomaisen luonteen. Muusikot tulkitsevat satojen vuosien perinteitä kantavaa musiikkia soittaen ja laulaen, ottaen kirkkotilan uudella tavalla huomioon. Kirkkohuone, sen akustiikka ja muusikoiden liike tilassa muodostavat kehyksen soittajien ja yleisön vuorovaikutukselle.

Mariannen kansanmusiikin ja Sofian klassisen musiikin sekä kirkkomusiikin asiantuntemus muodostaa perustan duon musiikilliselle yhteistyölle, joka on jatkunut jo vuosia.

____________________

HUOM! Konsertti on vain verkossa.

 

KONSERTIN OHJELMA TÄSTÄ.


Järjestäjä

Esbo svenska församling, Tuomiokirkko, Tuomiokirkkoseurakunta